Crna hronika

JEZIVO - ODUSTAO OD SPISKA I ODLUČIO DA UBIJE SVE REDOM! Strašne reči ubice: Ne znam zašto, nisam video krv!

Autor Ivana Vlajković

Dečak je izjavio da je odustao od "spiska za odstrel" i da je odlučio sve da ubije.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Dečak koji je priznao da je 3. maja pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" svedočio je u utorak, 18. jula, u postupku koji se vodi protiv njegovog oca. Tom prilikom je izjavio da je ipak odustao od "spiska za odstrel" koji mu je pronađen nakon hapšenja.

Četiri žrtve koje su ubijene u školi nalazile su na spisku, a za ostale se mislilo da su ubijene nasumično. Međutim, dečak je tokom ispitivanja rekao da se predomislio u vezi sa spiskom i da je na kraju odlučio sve da ubije. Kako se saznaje, dečak je potvrdio da su na njemu bili oni koje je želeo "da likvidira".

"Napravio sam spisak pa sam odustao i odlučio da ubijem sve redom. Ne znam zašto sam odustao, znam da sam pucao ali da nisam video krv i da nisam znao da li je neko mrtav", rekao je navodno putem video linka dečak. Ispitivanju je prisustvovala i njegova majka koja je bila sa njim na klinici.

Dečakov otac je odlučio da ostane u pritvoru i da ne iskoristi mogućnost da ga vidi. Ispitivanju su, sa druge strane ekrana, prisustvovali i roditelji žrtava, kao i njihovi zastupnici, a pitanja mu je postavljala i majka jedinog dečaka koji je ubijen.

BONUS VIDEO: 

(MONDO/Kurir.rs)