Crna hronika

MAJKA DEČAKA UBICE NA SUĐENJU! Prvi put se pojavila u javnosti, a prekoputa nje su roditelji ubijene dece (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Majka dečaka ubice stigla je u Palatu pravde, a njoj se, zajedno sa njenim suprugom, na teret stavlja da su dečaku ubici omogućili da koristi oružje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Višem sudu u Beogradu danas je suđenje roditeljima dečaka ubice, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pucajući iz očevog pištolja, ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja škole, a šest osoba ranio. Majka dečaka ubice stigla je u Palatu pravde, a njoj se, zajedno sa njenim suprugom, na teret stavlja da su dečaku ubici omogućili da koristi oružje.

Ona je na suđenje stigla nekoliko minuta posle njenih advokata Irinom i Borivojem Borovićem i stajala ispred sudnice sa njimaPrekoputa nje, na drugom kraju hodnika nalaze se roditelji ubijene dece koji su došli na današnje suđenje. Na današnjem suđenju bi trebalo da majka i otac, dečaka ubice, iznesu svoju odbranu i da im se pročita optužnica.

Podsetimo, majci se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela - Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija, dok je Vladimiru na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela - Teško delo protiv opšte sigurnosti. Osim roditelja dečaka optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, u kojem je pomenuto dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja.

"Sumnja se da je otac godinu dana pre tragedije obučavao svog sina (13) da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i gađa u mete. On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u Streljački klub i u otvoreni prostor u Etno selo 'Gostoljublje' u Mionici", saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U. M.)