Crna hronika

PRVI SNIMCI VOJNE FABRIKE U LUČANIMA NAKON STRAHOVITOG POŽARA! Dim još uvek kulja iz objekta - ovako izgleda iz drona

Autor Jana Desovski

Prvi snimci vojne fabrike u Lučanima nakon požara.

Izvor: RINA:RS

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara.

"Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. Povređeno je šestoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak.

Prema rečima lekara, oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi. "Dva pacijenta sa opekotinama glave, lica i ekstremiteta su smešteni u jedinicu intenzivne nege. Četvoro ima lakše telesne povrede i oni su na odeljenjeu hirurgije. Niko od njih nije životno ugrožen i njihovo stanje se prati, rekla je za RINU dr Marija Stranjanac portparol Opšte bolnice.

Meštani su sa olakšenjem primili vest da niko od povređenih radnika nije životno ugrožen. "Videli smo dim i sanitetska vozila kako odlaze. Dobro je samo da niko nije životno ugrožen, to je u ovom trenutku najvažnije. Sve vreme smo strepeli od vesti koje smo čekali iz čačanske bolnice", kažu meštani Lučana. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.

BONUS VIDEO:

 (RINA/MONDO/J.D.)