Kako navodi Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da će biti renovirana pista, ali i unutrašnjost, sportski centar, smeštajni kapaciteti i streljana, a radove će izvoditi Vojnograđevinska ustanova "Beograd".

"Zbog komfora naših studenata, naše dece, mi smo rešili da Vojnu akademiju celokupno obnovimo. U toku ove i sledeće godine namenili smo oko 300 miliona dinara za radove na Vojnoj akademiji", kazao je Vulin.

Dodao je da je ponos Vojske Srbije i da se u svetu zna za dugu tradiciju vojnog školstva Srbije kao i da postoji veliko interesovanje stranih partnera da šalju svoje oficire i kadete na školovanje u Vojnu akademiju u Beogradu.

Vulin je rekao da se podizanjem životnog standarda, kvaliteta života i rada, omogućava bolje i uspešnije obrazovanje kadeta.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da Vojna akademija osposobljava kadar za potrebe Vojske Srbije i dodao će nakon završetka izgradnje kadeti i oficiri imati uslove na svetskom nivou.

"Raduje činjenica da se ne samo ubrzanim tempom opremamo sa naoružanjem i vojnom opremom, nego i da stvaramo i poboljšavamo uslove za život i rad naših oficira", kazao je Diković.

Vulin: Nabavljamo najsavremenije oružje