Projekat, pod nazivom "Škola kao nacrtana za vas", organizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Eurobank je tokom proleća organizovala konkurs za predlog novog dizajna već poznate humanitarne Mastercard kreditne kartice "Veliko srce". Od samog početka, u projekat su bili uključeni učenici svih državnih srednjih škola u Srbiji.

Vizuelni identitet redizajnirane kartice kreirala je učenica Umetničke škole iz Niša, Jana Novaković, koja je kao pobednica konkursa deo svog letnjeg raspusta provela na edukativnom putovanju u Londonu.

Kao i do sada, klijenti Eurobanke koji se odluče za humanitarnu Mastercard karticu "Veliko srce"neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Od svake izvršene transakcije Banka će odvajati određeni deo sredstava i, u dogovoru sa Ministarstvom, ulagati ih u opremanje i modernizaciju odabranih srednjih škola širom Srbije.

Pored opremanja kabineta za nastavu i drugih prostorija u kojima borave srednjoškolci, Eurobanka će učenicima omogućiti da znanja o bankarstvu steknu iz prve ruke, od zaposlenih u Banci kao gostujućih predavača. Učenici srednjih ekonomskih škola imaće i priliku da kroz praksu u Eurobanci steknu nova i usavrše svoja znanja.

Projekat "Veliko srce", u proteklih osam godina je bio posvećen najmlađima. Obnovljena su igrališta u više od 45 vrtića, osnovnih škola i zdravstvenih ustanova. U tom periodu sakupljeno je oko 65 miliona dinara za srećnije detinjstvo više od 25.000 mališana.

Eurobank poziva sve svoje postojeće, ali i buduće klijente da podrže nastavak društveno odgovornog projekta "Veliko srce", kako bi zajedno obezbedili bolje uslove za bezbrižnije odrastanje i učenje dece u Srbiji.