Doktorka Dalila Šačić, koja je završila Medicinski fakultet u Beogradu, rekla je za Tanjug da je veoma zadovoljna jer je dobila posao za stalno na Klinici za kardiologiju u Kliničkom centru Srbije, gde je od februara prošle godine radila na određeno.

"Bog otac ne zna gde ode ogroman novac za zdravstvo"

Navela je da je ovo izuzetna akcija Vlade Srbije koja doprinosi tome da mladi ne napuštaju našu zemlju.

"Studenti će imati podstrek da marljivo uče i uspešno završe fakultet, jer znaju da vlada misli na njih, da ih čeka posao, specijalizacija, doktorske studije", rekla je Šačić.

Ukoliko bi dobila priliku da radi u inostranstvu tu ponudu bi odbila jer, kako kaže, za tim sada, kada je dobila posao za stalno, zaista nema potrebe.

Ugovore o radu dobio je i bračni par iz Gnjilana sa Kosova i Metohije, doktori Živojin i Kristina Jovanović, koji su studije završili na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

PRVI POSAO: Zaposlenje za 60 lekara

"Ovo je verovatno jedan od najsrećnijih dana u mom životu pošto smo danas i supruga i ja dobili posao za stalno...Izabrali smo da radimo u zdravstvenom centru Gnjilane sa sedištem u Pasjanu, tako da ostajemo na KiM. Iako smo malo čekali na posao, nijednog trenutka nismo razmišljali o napuštanju KiM i na kraju se to čekanje isplatilo", rekao je Živojin.

Srbi sada lakše do posla u Sloveniji! Evo kako

Njegova supruga Kristina izrazila je zadovoljstvo što je dobila posao za stalno i dodala da će se truditi da ispuni očekivanja države Srbije.

"Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru što su nam pružili ovakvu, možda i jedinstvenu šansu, pošto i suprug i ja na isti dan dobijamo priliku da zajedno započnemo profesionalni život", kazala je ona.

Privatnici daju prvi posao, Srbija dotira