Ovaj jedinstveni gastronomski performans održan je u okviru 30-te jubilarne leskovačke „Roštiljijade“.
Majstorsku ekipu sačinjavali su Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Nikola Panić,a oni su pripremili pljeskavicu težine 66 kilograma i 250 grama.
Pljeskavica je bila prečnika 170,5 centimetara i prosečne debljine 3,5 centimetara.
Pripremu i pečenje pljeskavice kao i njeno serviranje brojnim radoznalim posmatračima i poslenicima medija nadgledao je stručni žiri: Saša Mišić medjunarodni kulinarski ekspert i instruktor, Slaviša Milošević profesor Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca i Ivica Zdravković profesor kulinarstva na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu.
Ovaj žiri je nadgledao i celodnevno međunarodno takmičenje majstora i profesora kulinarstva u restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu. Po oceni ovog žirija sveukupni pobednik tog takmičenja bio je Miljan Kocić iz Leskovca koji je dobio „majstorsko pismo“ i dplomu, kao i njegove kolege prvoplasirane po kategorijama pripreme i serviranja leskovačkog roštilja.
Pljeskavica za Ginisa je servirana u maksi – pogači prečnika oko dva metra, koju je ispekla pekara „Don-Ton“ iz Leskovca.
Predsednik žirija Saša Mišić je takmičarima „uskratio“ 250 grama od pljeskavice jer je ona navodno bila prepečena...
Pobednički trojac iz restorana „Koliba“ je relativno brzo podelio pljeskavicu i pogaču koja je sinoć, za nepunih pola sata, u slast pojedena...
Za MONDO Tomislav Stevanović
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!