• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suočavanje s tragedijom: ITALIJAN dokazuje srpske žrtve!

Autor .. Izvor Novosti

Italijanski advokat Anđelo Fjore Tartalja najavio je da će, zajedno sa srpskim kolegom Srđanom Aleksićem, pred pravosudnim organima braniti srpske žrtve NATO bombardovanja 1999.

"Našli smo savršen sporazum, profesionalni i prijateljski, i moj kolega iz Srbije i ja odlučili smo da se zajednički suočimo sa tragičnom realnošću da i posle 20 godina od agresije NATO na vašu zemlju, broj ljudi koji umire od posledica bombardovanja projektilima s osiromašenim uranijumom, neprekidno raste", rekao je Tartalja za današnje Večernje novosti.

Taj list podseća da je advokat Aleksić iz Niša, s kojim Tartalja najavljuje saradnju, svoju bitku počeo još 2008. godine, kao zastupnik ratnih vojnih veterana, a potom i sakupljanjem dokaznog materijala iz medicinske dokumentacije o žrtvama i obolelima od posledica bombardovanja 1999. godine.

Možda će vas zanimati

"Imamo istu sudbinu, ovde u Italiji su oboleli ili preminuli italijanski vojnici koji su bili u misiji na Kosovu i u BiH, a građani Srbije su bombardovani i u mnogim područjima umiru od posledica tog čina", ističe Tartalja.

On kaže i da je uveren da sporazum sa Aleksićem zasnovan na istinskoj volji da izdrže u dugotrajnom i teškom procesu koji ih obojicu očekuje.

"Znam to iz iskustva, jer u Italiji vodim bitku za istinu o žrtvama osiromašenog uranijuma već 20 godina, imam 138 izvršnih presuda na raznim nivoima i u različitim pravosudnim organima. Nažalost, do sada je broj preminulih 370, a obolelih sa dokazanim uzročnicima oko 8.000", kaže italijanski advokat.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DžoMa

Veliki porast oboljevanja od raka se trenutno dešava svuda u svetu. Kako je onda samo kod isključivi krivac osiromašeni uranijum?

Daki

Od 6umrlih 4 umre od neke vrste kancera,ako se sve to dokaze kao i sto jeste realno,Hoce li Srbija da tuzi nato pakt.?

Crnogorac I

Svako područje koje je gadjano tokom bombardovanja je radioaktivno i otrovan. Malo je poznato da su avioni NATO saveza tokom preleta preko SCG ispustili razne hemikalije i trovali narod. Broj obolelih od malignih oboljenja je do 1000% povećan na nekim područjima širom Srbije, a u CG do 500%. Broj oboljele djece od raznih tumora je enormno veliki na čitavoj površini Srbije i CG. Broj djece koja boluju od neke vrste tumora je povećan od 500 do 1000% i to se krije. Krije se prava istina da smo ozraceni i potrovani. Da nam je zemljište zatrovani i voda koju pijemo, a sve zahvaljujući 'prijateljima'. Prva stvar kada bih došao na vlast u CG je pokretanje tuzbe protiv NATO članica koji su izvršili ratne zločine po svim segmentima i pravilima Ženevske konvencije. A uz to i pogazili medjunarodne pravne akte koji od tada više ne postoje i kao i same UN koje su izgubile svoju legitimnost tim bombardovanjem.

special image