"Moramo da alarmiramo javnost da smo dobili saznanja da ministarka Zorana Mihjalović vrši pritisak na Tužilaštvo i Odeljenje za visokotehnološki kriminal da oduzmu kompjutere i ugase servere kompanije, kako bi na taj način onemugućili rad kompanije", izjavio je Guberinić, navodi se u saopštenju KarGo Tehnolodžiza.

"Ćutao sam više od mesec dana o neviđenim pritiscima, ali sada moramo da reagujemo jer ovo ugrožava i javni interes?, rekao je on, dodajući da se "mladima poručuje da ostanu u zemlji, a istovremeno ministarka u Vladi želi da im oduzme računare, kako ne bi mogli da rade".

"Ako neko tera domaću kompaniju koja plaća porez i ima 100 odsto elektronsko poslovanje, kako možemo da očekujemo da u Srbiju dođe bilo koja velika kompanija ili da se u Srbiji napravi neki novi gigant. Srbiju će zaobilaziti kompanije, a mladima se poručuje da ova zemlja nije mesto za inovacije",  naveo je.

Guberinić je postavio pitanje ministarki Mihajlović da li "lov na softversku kompaniju uz pritiske i naloge 'internet policiji', koja treba ovaj posao da obavi, predstavlja manir evropske i savremene političarke".

"Prekinuo sam posetu Italiji gde sam na poziv kompanije Fijat bio na prezentaciji novih modela i gde smo razgovarali o poslovnoj saradnji i investicijama, ali sam morao da se vratim da bismo stali na put destrukciji. Da bi Srbija mogla da ima novi početak, destrukciji mora da dođe definitivan kraj",  dodao je on.

Direktor kompanije  je najavio da će uskoro u javnost izneti i dokaze koji su do njega došli anonimno, ali koji dokazuju da se pritisci na nezavisnost Tužilaštva dešavaju formalnim kanalima, ali i kroz neformalne koridore moći.

"Zabeležen je trag političkog pritiska i još jednom se pokazuje da ništa ne može da se izgubi ili zataška dugoročno. Institucionalno pamćenje jedina je brana od urušavanja Srbije, a časni ljudi koji u ovim institucijama rade njena su najveća snaga", zaključio je Guberinić, piše u saopštenju.