Da li podgrevanje ili kuvanje hrane ubija korona virus

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Društvo

Da li podgrevanje ili kuvanje hrane ubija korona virus?

MONDO vam pomaže da saznate sve što vas interesuje u vezi sa korona virusom i vanrednim stanjem u Srbiji.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/krblokhin

Sva hrana koje može da se termički obrađuje treba da se obrađuje.

Svetska zdravstvena organizacija u saradnji sa svim svetskim naučnim centrima i agencijama, bar što se tiče hrane, preporučuje mere bezbednosti koje podrazumevaju dobru higijensku praksu pri rukovanju s namirnicama, kao i preventivno dužu termički obradu kako bi se otklonila svaka sumnja.

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) izjavila je da za sada nema nikakvih dokaza da hrana može biti izvor ili sredstvo prenosa korona virusa.

Do sada nisu zabeleženi slučajevi prenošenja virusa covid-19 putem hrane.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special-image

PRODAVNICA

MONDO REPORTAŽE

MONDO & EU

Inicijalizacija u toku...
loader