Sveže voće i povrće, treba tretirati kao i do sada (redovno i uredno prati), pre svega zbog crevnih infekcija.
Takođe,svako povreće koje može da se termički obrađuje treba da se obrađuje.
Dok salate treba oprati pod trajnim mlazom hladne vode.
Podsećamo, da je Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) izjavila je da za sada nema nikakvih dokaza da hrana može biti izvor ili sredstvo prenosa korona virusa i da do sada nisu zabeleženi slučajevi prenošenja virusa covid-19 putem hrane.
Svetska zdravstvena organizacija što se tiče hrane, preporučuje mere bezbednosti koje podrazumevaju dobru higijensku praksu pri rukovanju s namirnicama, kao i preventivno dužu termički obradu kako bi se otklonila svaka sumnja.
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola