• Izdanje: Potvrdi
Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na koji način je potrebno da peremo sveže namirnice?

MONDO vam pomaže da saznate sve što vas interesuje u vezi sa korona virusom i vanrednim stanjem u Srbiji.

kesić 2.jpg Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Sveže voće i povrće, treba tretirati kao i do sada (redovno i uredno prati), pre svega zbog crevnih infekcija.
Takođe,svako povreće koje može da se termički obrađuje treba da se obrađuje.

Dok salate treba oprati pod trajnim mlazom hladne vode.

Podsećamo, da je Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) izjavila je da za sada nema nikakvih dokaza da hrana može biti izvor ili sredstvo prenosa korona virusa i da do sada nisu zabeleženi slučajevi prenošenja virusa covid-19 putem hrane.

Svetska zdravstvena organizacija  što se tiče hrane, preporučuje mere bezbednosti koje podrazumevaju dobru higijensku praksu pri rukovanju s namirnicama, kao i preventivno dužu termički obradu kako bi se otklonila svaka sumnja.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PRIČE IZ SRPSKIH ZATVORA

MONDO & EU