Sveže voće i povrće, treba tretirati kao i do sada (redovno i uredno prati), pre svega zbog crevnih infekcija.
Takođe,svako povreće koje može da se termički obrađuje treba da se obrađuje.
Dok salate treba oprati pod trajnim mlazom hladne vode.
Podsećamo, da je Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) izjavila je da za sada nema nikakvih dokaza da hrana može biti izvor ili sredstvo prenosa korona virusa i da do sada nisu zabeleženi slučajevi prenošenja virusa covid-19 putem hrane.
Svetska zdravstvena organizacija što se tiče hrane, preporučuje mere bezbednosti koje podrazumevaju dobru higijensku praksu pri rukovanju s namirnicama, kao i preventivno dužu termički obradu kako bi se otklonila svaka sumnja.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću