Na ulazu u Azijsku robnu kuću u Temerinu stoji natpis: "Zbog rizika od virusa idemo na prinudni godišnji odmor od 16. marta do kraja meseca".

Uplašili smo se da nećemo da pronađemo Nenu, vlasnicu ove prodavnice, koja je stekla status zvezde na društvenim mrežama, nakon duhovitih odgovora na Facebook stranici Azijske robne kuće, na raznorazna pitanja, a neki od od njenih pobedničkih komentara bili su: "Virus je u Kini, a mi smo Kinezi u Srbiji! Ova robna kuća je zdravO" i "Nemojte više u inbox pitate da li ima virus".

Bilo je to krajem januara ove godine kada se opasnost od širenja korona virusa još nije nadvila nad Srbijom i ovim delom Evrope... Danas, međutim, Srbi kao Kinezi - mnogi sa maskama na licima, na ulici nema zaustavljanja i dugog ćaskanja sa poznanicima, prijateljima, nema kućnih poseta, druženja... Sve je stopirano dok se ovaj virus ne "otera".

Zaključan ulaz u Azijsku robnu kuću u Temerinu nas nije obeshrabrio da se raspitamo gde je Nena. Dobili smo odgovor da ona i živi u tom objektu u kojem je radnja. Super! Kucali smo, zvali... odgovora nije bilo, dok se u jednom trenutku ipak nije pojavila ona - Nena!

Sa kutijom zaštitnih maski u rukama!

"Ne valjaju vam te maske, držite ove!", naredila nam je ova simpatična Kineskinja, a ko smo mi da se ne povinujemo njenoj naredbi?!

"Neno, da te snimimo, kratko ćemo", nekako smo je ubedili, ali je prethodno ova mlada Kineskinja morala da zaustavi i nekoliko prolaznika, sugrađana iz Temerina, koji, zaboga, nisu imali maske na licima! "Evo, ovako se stavlja i tu stisneš gore, da uhvati nos ta žica", objašnjavala je Nena svakom prolazniku koji bi dobio jedan od najvrednijih poklona ovih dana - zaštitnu masku.

Korona virus u Srbiji najnovije vesti Korona virus Temerin Kineskinja iz Temerina Azijska robna kuća
Mondo/ Goran Sivački 

Rekla nam je i da nikada u životu nije jela slepe miševe i da postoji zabluda o tome. Ona voli SARMU! Ljuti se što mnogi komentarišu da KInezi jedu svašta i sve životinje i odgovara: "Pa, vi za obrok pojedete 200, 300, 400 grama mesa, a mi jedva 100 i onda kažete da mi jedemo sve životinje!".

Nena je došla u Srbiju odavno, još kada je imala 12 godina i lepo govori srpski jezik. Ipak, zbog grešaka (koje su normalne), mnogi su je zafrkavali na Facebook-u, ali Nena se ne ljuti. Posle više godina provedenih u Beogradu, od pre dve godine živi u Temerinu i svi je vole.

FOTOGRAFIJE

Mondo/ Goran Sivački temerin nena kineskinja

Ali, ne ide joj u glavu zašto je nisu slušali od početka kada je upozoravala da se paze ovog virusa.

"To što je bilo, ono na društvenim mrežama, to je bilo u januaru, a od početka pričam sa ljudima da se paze, kad se pojavilo u Italiji znala sam da će doći i ovde, a takođe sam znala da će ovde svi da gledaju to kroz zezanje i upozoravala sam od tada, ali niko me nije slušalo. Ima još ljudi koji ne veruju u sve ovo, koji kažu da je to laž, da hoće da nam uzmu pare... Pa, kako možete da verujete da je to laž, zar ne vidite šta se dešava u Italiji?", pita se Nena, koja ističe i da je bila prva koja je zatvorila radnju u Temerinu, još 14. marta.

EVO ŠTA NAM JE REKLA O TOME KAKO SE SRBI PONAŠAJU PREMA VIRUSU

"VIRUS POSTOJI, ŠTA TE BRIGA JE L' KINESKI ILI AMERIČKI?" (a pokazala je i kako se nameštaju maske)

Morali smo, naravno, da je pitamo i za slepe miševe i o tome što mnogi krive Kineze da jedu raznorazne... životinje i da su sada upropastili ceo svet. Postoji veerovanje ili pretpostavka da je ovaj virus potekao sa pijace u Vuhanu (o tome više pročitajte OVDE).

EVO ŠTA NAM JE ODGOVORILA

Dakle, ne da Nena ne voli slepe miševe nego ih nikada u životu ih nije jela, jer su "ružni i muka joj je i da gleda".

 Ona OBOŽAVA SARMU, JAGNJETINU i LJUTE PAPRIČICE

Poželeli smo Neni da se sačuva i da što pre otvori radnju! Mahnula nam je i otrčala do prvog sledećeg prolaznika koji je bio... bez maske!