• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekaju se rezultati preliminarnog testa male mature, đaci nestrpljivi

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Preliminarni rezultati završnog ispita male mature trebalo bi da budu objavljeni danas do 8 časova na sajtu [email protected], međutim, još ih nema...

Na sajtu još nema rezultata.

Jedan roditelj ispričao je za MONDO da su oko 8.15 na sajtu samo rezultati iz srpskog jezika, dok je rubrika iz matematike prazna, ali  stoji kao da nije pregledano.

Kombinovanog testa uopšte nema, rekao nam je roditelj koji se ulogovao u sistem za proveru rezultata -  [email protected].

Đaci pojedinih beogradskih škola dobili su informaciju da će rezultati biti na sajtu od ponedeljak u 21 čas, međutim, još nisu objavljeni.

Možda će vas zanimati

Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi.

Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem u pogledu uvida u test, potrebno je da se obrate matičnoj školi.

U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici, istog dana, od 8 do 15 časova moći će pisanim putem da podnesu žalbu prvostepenoj ( školskoj) komisiji u matičnim školama, na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u drugostepenim (okružnim) komisijama je sreda, 24. jun 2020. godine od 8 do 16 časova.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine.

Učenici osmog razreda polagali su završni ispit od 17. do 19. juna 2020. godine rešavanjem tri testa - testa iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mama

Moje dete ne da ne moze da vidi svoj test iz matematike, ona nema ni informaciju koliko bodova ima. Test je nestao, niko ne zna da nam kaze gde je i koliko bodova je postigla. Krivica se svaljuje sa jednih na druge, relacija škola-ministarstvo.

Raša

Ovo je sramota... Sada bi svi trebalo da se sakupe ispred Ministarstva. I roditelji i nastavnici i deca... Za ovo je neko uzeo debele pare, a ceo prijemni je farsa... Još pošalju poruku da se ne zna kad će biti rezultati... Kucaš šifru za srpski jezik izađe matematika, kucaš matematiku izađe rad drugog deteta.. A kombinovanog ni nema... Ali bitno da su izbori prošli i da digitalizacija može da se nastavi... Sa istom firmom... Pametnom dosta...

Anja

Posto nema kombinovanog testa sada treba svi roditelji da nagrnu u skolu.Katastrofa

special image