Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nenad Radić, je objasnio da će viziri školama za novu školsku godinu biti raspoređeni preko školskih uprava.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je od njih dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

Prema Radićevim rečima, Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva a ove sedmice je kontaktiralo i one lokalne samouprave u kojima je u toku formiranje organa upravljanja.

"Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama", kazao je Radić.

Istakao je da su i učenički i studentski domovi spremni za početak nove školske godine i da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.