Čuveni skupštinski restoran juče je, prema pisanjima medija, bio prazan. Rečeno je da zbog epidemije restoran radi po principu keteringa, hrana se naruči i nosi. Poslanici su juče mogli da naruče razne vrste sednviča, pita, gotovih jela, ali navodno im je bilo onemogućeno da jedu i piju u samom restoranu.

Bilo kako bilo, poslanici koji su juče raspravljali o izboru skupštinskog rukovodstva, svakako nisu ostali ni žedni ni gladni, a na društvenim mrežama pojavila se i fotografija jednog računa iz restorana.

Kako vidimo, cene su se za nijansu promenile, espreso je poskupeo za čitav jedan dinar pa sada košta 21 dinar! Cena mineralne vode je ostala ista - košta 18 dinara, a sok od breskve takođe celih 18 dinara, dok je prošle godine iznosio 16!

Podsetimo, prošle godine cena „koka-kole“ od 0,2 litra iznosila je samo 13 dinara, koliko je koštao espreso i biljni čaj sa limunom, dok je za espreso sa mlekom trebalo izdvojiti 20 dinara. Čaša soka koštala je samo 16 dinara, dok je za pola litra gazirane ili negazirane mineralne vode trebalo dati 18 dinara.

Što se ostalih cena tiče, u parlamentu je tokom prošlogodišnjeg zasedanja omlet od dva jaja koštao svega 24 dinara, sendvič sa šunkom 77 dinara, a sendvič sa njeguškom pršutom 138.

Od jela sa roštilja, najpovoljnije su bile roštiljske kobasice od 135 dinara, dok je svinjski vrat na žaru koštao 176 dinara, a pljeskavica na kajmaku 222 dinara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.