Iz Gradskog štaba je naloženo da JKP "Kruševac" uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Kruševca. 

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac. 

U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, održanoj 23. oktobar, potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, dodaje se u saopštenju.

Nove mere donose i obavezu za sva javna preduzeća, ustanove i druge organizacije da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa Kovida-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mestima.

Prema poslednjim informacijama od 15 sati 4. novembra u Srbiji su potvrđena još 2.412 slučaja korona virusa. Nažalost još 6 osoba je umrlo.

U poslednja 24 sata testirane su 12.617 osobe.

Od početka epidemije, preminulo je 850 ljudi.

(Mondo/Agencije)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU