Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon oglasio se na svom Facebook nalogu i apelovao na građane da se tokom vikenda pridržavaju mera za suzbijanje korona virusa.

Prema poslednjem izveštaju, na korona virus u Srbiji bilo je pozitivno rekordnih 2.412 građana od 12.617 testiranih, a preminulo je 6 osoba. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 53 pacijenta.

"Počinju da se registruju oboleli koji su se zarazili od petka i subote veče (prošli vikend). Ne planirajte povećan rizik od zaražavanja za vikend koji dolazi. Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje. Čuvajte zdravlje! Zabranite sami sebi rizične kontakte! Potrebni ste svima, a posebno svojim najbližim i važni ste," napisao je Kon.

Ponovio je da "nema šale sa kovidom" i pozvao građane da ostanu kod kuće.

"Kada izlazite nosite masku posebno u zatvorenom prostoru," dodao je Kon.

Član Kriznog štaba je u sredu upozorio da je situacija u Beogradu nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Prema njegovim rečima, korona virus će ove i sledeće nedelje biti veoma aktivan u glavnom gradu odakle će se rasejavati na druge strane.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.