U policijskoj akciji "Gnev" uhapšen je vojni policajac N.R. (28) zajedno s još dvojicom mladića, S. I. (25) i P. D. (25). Oni su uhapšeni zbog sumnje da su trgovali narkoticima.

Pripadnici MUP-a su prošle nedelje u jednoj vikendici u okolini Smedereva pronašli i zaplenili 11 kilograma droge.

"Sumnja se da se vojni policajac duže vreme bavio mutnim poslovima koji se kose s njegovom profesijom. Naime, N.R. je sa uhapšenima imao kombinaciju za dilovanje droge", kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

"Istražitelji su već neko vreme opservirali osumnjičene i bili im za petama. Kada su sakupili sve potrebne dokaze, krenuli su u akciju".

Sagovornik navodi da su inspektori kriminalističke policije u "štek" vikendici u okolini Smedereva zaplenili sedam paketa sa više od sedam kilograma spida i osam paketa sa više od 4,3 kilograma marihuane, kao i elektronsku vagicu za precizno merenje.

Sumnja se da je ova droga bila pripremljena za dalju prodaju. Prema rečima našeg sagovornika, ova vikendica bila je "baza" osumnjičene trojke.

"Uhapšena ekipa je odlučila da im treba skrovište ili baza gde bi držali narkotike. Odluka je pala da to bude kuća van grada, a opet, da bude na pristupačnom mestu. Vikendicu su koristili za skrivanje, razmeravanje i prepakivanje narkotika, radi dalje prodaje na području Smedereva i drugih gradova", kaže izvor i dodaje da su spid i marihuana bili sakriveni.

Droga je navodno bila umotana u ćebad i jastučnice, pa spakovana u ormar, a mesto za skrivanje bio je i frižider.

N.R., S. I. i P. D. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i svima je određen pritvor do 30 dana.

"Sumnja se da je uloga vojnog policajca bila da prevozi drogu, navodno zbog toga što ima službenu legitimaciju. Sumnja se da je 'odradio' više tura. Verovali su da policija neće pretresati vozilo vojnog policajca, te da će tako neometano da prevoze 'robu' do željenih odredišta", objašnjava sagovornik.

Istraga o ovoj grupi se nastavlja, a u toku je utvrđivanje od koga su nabavljali narkotike, kao i da li su samostalno radili ili su bili deo šireg lanca šverca droge.

Pripadnici Ministarstva odbrane i ranije hapšeni zbog droge

Inače, nije prvi put slučaj da pripadnici Ministarstva odbrane budu uhapšeni zbog trgovine drogom.

"Pre tri godine samo u dve nedelje uhapšena su trojica vojnika zbog sumnje da su dilovali drogu. U tim akcijama uhapšen je N. N. vojnik po ugovoru iz Šapca, i to s narkoticima vrednim 10.000 evra. Nekoliko dana pre toga uhapšena su dvojica vojnika iz Timočke Krajine s kokainom vrednim 120.000 evra", kaže sagovornik i podseća:

"Hapšenja vojnika zbog trgovine narkoticima bilo je i prošle godine. Tada je jedan vojnik bio osumnjičen da je deo organizovane kriminalne grupe koja je švercovala marihuanu sa Kosova i Metohije. Grupa je navodno u Nišu imala magacine, iz kojih je marihuanu distribuirala po Srbiji".

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.