Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu sprečili su danas da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa Кovid-19 i odredili zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (32), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla dve falsifikovane potvrde o vakcinaciji za lica koja nisu bila prisutna.

Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji sprečen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe.

Policija će protiv osumnjičenog podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa u njegovom stanu pronađen revolver.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivične prijave biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.