Miladin Jovanović iz Preljine kod Čačka ima tešku životnu priču. Nakon što su mu preminuli otac i deda, ovog mladića snašla je još jedna tragedija.

Naime, pre dve godine kad je išao na posao, udario ga je kamion i od njega napravio osobu sa invaliditetom koji ne može sebi da zaradi čak ni za osnovne životne namirnice.

"To je bio drugi dan od kako sam krenuo na posao u firmu do koje sam pešačio nekoliko kilometara. Desila mi se ta nezgoda, kamion mi je potpuno smrskao nogu. U Beograd sam išao na dve operacije, ali došlo je do komplikacija jer je narasla koska na kosku", rekao je Miladin i dodao:

"Sva sreća nemam velike bolove, ali nemam nikakvu funkciju u nozi i ostao sam nesposoban sa svojih nepunih trideset godina. Jako je teško."

Miladin jeostao bez primanja, živi od osam hiljada socijalne pomoći. Kuća u kojoj je ostao da živi potpuno je neuslovna za jednog invalida jer nema čak ni kupatilo.

Rina Čačak - Miladin Jovanović

"Sa štakama idem u poljski toalet, najteže je preko zime i kad pada kiša. U kući postoji prostor koji bi mogao da se preuredi u kupatilo, ali ja nemam dovljno primanja i nemam od čega da uštedim kako bih to napravio", rekao je ovaj mladić i dodao:

"Doktor je rekao da me očekuje još nekoliko operacija, pa bih za nekoliko godina možda konačno mogao i ja nešto da zaradim. Do tada zavisim od socijalne pomoći."

Dok čeka tuđu pomoć Miladin pokušava da bar malo sredi svoju malu kuću, pa iako živi sam održava je urednom i čistom.

(MONDO/Rina)