• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAČUN SA VAŠARA POSVAĐAO SRBE: "Pa nije to prase dobilo Nobelovu nagradu da košta 1.700 dinara!" Jesu ove cene NORMALNE?

Autor Veljko Petranović

U Svilajncu je prekjuče održan Veliki letnji vašar. Posećenost ove manifestacije bila je vrlo velika, što i ne čudi s obzirom na to da zbog pandemijske situacije vašara u prethodnoj godini nije bilo.

 Vašar-Svilajnac Izvor: Youtube/printscreen/TvCentar/twitter/printscreen/@amebina_beba

Vašar su obeležili prepoznatljivi elementi, koji se na sličnim manifestacija u nekim drugim gradovima gube: trgovina robom različite namene, šatre sa pečenjem i pićem, luna-park i mnoštvo sadržaja koji čuveni svilajnački vašar čine jedinstvenim.

Možda će vas zanimati

Međutim, račun koji je jedna korisnica Tvitera okačila na ovoj društvenoj mreži naišao je na veliki odjek u domaćoj javnosti, i izazvao žestoku raspravu. 

Ispod je u komentaru objašnjeno da se radi o vašaru u Svilajncu koji je održan prekjuče, a da li su cene u svim objektima bile baš takve, nismo uspeli da potvrdimo. 

"Na stranu cene, ali mi je bezobrazno da posebno naplaćuju hleb/ lepinju/ priloge, ili još bezobraznije kada ne napomenu da se posebno plaća pa na kraju kad stigne ceh...", prokomentarisao je jedan tviteraš.

"Kupiš na pijaci, dođeš kući, skuvaš, spremiš i eto za male pare isto to. Posle časkom opereš sudove, sve središ i svi srećni i ovce na broju...", odgovorio je drugi.

Treći korisnik se osvrnuo na cenu pića: "Gde jedna koka kola od 39 din nabavna cena u prodavnici košta 400 din!?"

Bilo je i mišljenja da su neke od cena navedenih na računu opravdane:

"Ovde je jedino cena pečenja u skladu sa nabavnom cenom. A uvek me je fasciniralo kako jedan paradajz košta 250 dinara, a ono u nabavci 25. Koliko znam, cene su obično x5, ali kod ubogih ugostitelja kriza se uvek lomila na leđima biljojeda."

Sa njim se nije složio drugi komentator: "Meni teže pada to što je prasetina 1.700 dinara a kilogram žive vage 250 dinara. Da ne spominjemo to što kao pečenje prodaju koske, pa nije to prase dobilo Nobelovu nagradu", napisao je on.

"Znate li koliko samo naplate za šatru. Koliko se plaća muzika. Pa to neko kroz cenu proizvoda i usluge mora da plati i da se zaradi. Niko Vas ne tera da se veselite ispod šatre na 35 stepeni. Pečenje se ne ispeče kako treba već se ostavlja življe,teže je za vagu", objasnio je jedan od komentatora.

Da li vi mislite da su ove cene visoke? Recite nam u komentarima!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Ja bio sinoc sa prijateljem pod sator na vasar u velikog gradistu nije nas interesovale cene hteli smo da osetimo atmosferu satre. Nazalost -prasetina-katastrofa -salata katastrofa -muzika katastrofa,hteo sam da mu dam 50e da ne peva vise - i na kraju cene katastrofa osim prasetine koja je bila normalna cena Zeleo sam jedan dobar dozivljaj a dobio sam jedno veliko razocarenje Pod satrom prvi i poslednji put

Ja

Otvori kafanu / šator, plati kiriju / zakup, plati radnike i sve ostalo da bi to moglo da funkcioniše pa onda vidi koje bi cene ti stavila / stavio.

Mitar mrkela

I treba da košta. Da li ste se zapitali koliko košta zakup mesta za taj šator u svilajncu? A da li ste se zapitali gde spavaju ti radnici uvece kad se zatvori šator i spavaju tu u njemu na sred livade. Covek placa mesto, placa struju, placa radnike...pa mora da naplati svoju muku. I treba. Ko nece da daje 400 din neka kupi u prodavnici i neka pije ispred. A ako hoćes da sediš u šatori i da ti meša VENDI, onda moras da platiš. Svaki luksuz se plaća.

special image