Dvadesettrogodišnji Stefan Subotić iz Belegiša, kome se leukemija ponovo vratila, moli sve ljude dobre volje da mu pomognu u sakupljanju novca neophodnog za lek.

Već četiri godine Stefan se bori sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Od prve transplatacije koštane srži prošlo je tri godine.

Bolest se vratila i Stefan je od septembra 2020. godine ponovo na lečenju na Klinici u inostranstvu. Posle novog zračenja i terapija, imao je i drugu transplataciju koštane srži.

Na žalost, nakon sedam meseci od druge transplantacije, bolest je ponovo počela da se prikrada. Jedini spas za trajno izlečenje je terapija matičnim ćelijama, jer bez toga bolest će se vraćati dok ne mutira u oblik za koji ne postoji lek. Na žalost ova terapija je jako skupa stoga je potrebno da se nastavi sa prikupljanjem sredstava za Stefanovo dalje lečenje, jer bez pomoći svih nas neće uspeti.

"Sada opet nisam dobro. Ponatinib više ne reaguje na moju bolest. Loš imunitet, povećan crp, temperatura, opšta slabost, bolovi... U Kilu moram biti 17. novembra zbog dogovora za terapiju CAR-T ćelijama. Terapija, već znate, košta 400.000 evra. Za sada mi je potrebno 300.000 evra, kako bih bio primljen u bolnicu. Dakle, do tog iznosa nedostaje 70.000 evra. Za četiri dana je rok", naglašava Stefan.

"Profaktura iz bolnice je već stigla u fondaciju, kako bi se novac otpremio bolnici. Molim vas, sada ste mi potrebniji više nego ikad! Ne ostavljajte me! Da li je moguće prikupiti toliki novac za samo par dana? Ne daj Bože da iko više ikad, ni jedno dete, oseti ovako nešto na svoj koži", dodaje Stefan.

"Molim vas ljudi, ujedinite se, učinite nemoguće čudo i spasite mi život. A ja ću da se borim kako mogu i znam", apeluje Stefan.

Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 360 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human360 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483612-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002304.6
IBAN: RS35160005400002304623
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(MONDO)