Bojan T. (43) je bio nekadašnji Spasojevićev lični kurir, čovek u koga je šef mafije imao veliko poverenje. On tvrdi da Spasojevića nikada i niko za života nije zvao Šiptar i da su ga svi zvali Duća, a onda je otkrio da je Dušana i njegovog kuma Mileta Lukovića Kuma upoznao još devedesetih godina, malo pošto su se njih dvojica doselila u Beograd.

"Živeo sam u Zemunu i moj kum me je upoznao s njima, bio sam tada jako mlad... Sećam se da su Duća i Kum sedeli u nekom kafiću i da je Spasojević imao desetak pejdžera kod sebe, koji su stalno pištali. Prišao sam sa svojim kumom tada Spasojeviću, kum me je predstavio i ja sam pružio ruku, a on me je samo pogledao u oči i ništa nije rekao. Ni reč!", rekao je Bojan za "Informer" i istakao da mu je odmah bilo jasno da je Spasojević "mnogo jak i opasan lik".

"Sećam se, kad smo se vratili za naš sto, kum mi je rekao da će Spasojević vrlo brzo biti jači i od Željka Ražnatovića Arkana. Pomislio sam da je to nemoguće, jer Arkan je tada ipak bio neprikosnoven u podzemlju. Ali, ona njegov pogled mi nikako nije dao mira. Videlo se da je mnogo opasan, da nije običan lik."

 Dve nedelje nakon ovog kratkog susreta u kafiću, Spasojević je, preko kuma, kontaktirao sa Bojanom i ponudio mu posao.

"Obavljao sam raznorazne poslove za Duću, a jedno od zaduženja mi je bilo da se danonoćno brinem o Dušanovoj devojci Mirjani, inače sestri pripadnika klana S. P., koji je kasnije postao svedok saradnik... Šta god da je Mirjani zatrebalo, morala je to hitno da dobije. Bilo šta da je tražila, ja sam odmah trčao. Šminka, hrana, odeća, nakit, kola, da se odveze bilo gde i ona i njena familija, drugarice, da se odrade rezervacije po restoranima, po salonima... Posle nekog vremena Duća je sa njom dobio i sina, kog je nazvao po Milošu Simoviću. To dete se rodilo dok je Spasojević bio u braku sa Tanjom, sa kojom je ubrzo zatim dobio i ćerku Jovanu. Ubeđen sam da je Tanja znala za Dušanovu vezu sa Mirjanom, ali da je prelazila preko toga... Mirjana i Dućin sin Miloš i danas žive u Zemunu, on je već momak i po", otkrio je Bojan, koji je bio i svedok gradnje mafijaške tvrđave u Šilerovoj ulici.

"Šilerova je građena dva puta, to se ne zna u javnosti... Prvi put je bila završena dok su Duća i Kum bili na nekom poslovnom putu u Holandiji. Veliki problem je nastao kada su se vratili! Majstori su ih, sećam se, dočekali sa osmehom, ponosni što su uspeli da završe sve radove na vreme, ali Duća je pobesneo, najstrašnije je pobesneo! Vikao je na majstore, pitao ih šta su to uradili, a ovi su mucali, jedva su izgovorili: 'Pa, sagradili smo vam kuće'. Duća ih je gledao besno i vikao: 'Ovo ništa ne valja! Ruši sve, do temelja!' Nakon toga, Duća je uradio novi projekat i tada su u rekordnom roku izgrađene dve kuće na imanju u Šilerovoj, koje su posle u akciji Sablja 2003. godine srušene. Znam da su Duću te dve kuće koštale kao Svetog Petra kajgana, mislim oko tri miliona tadašnjih maraka, čuo sam to od Dušana jednom prilikom", prisetio se sagovornik.

Bojan dodaje da je Spasojević pažljivo osmislio svaki detalj oko izgradnje kuće, a dve stvari su mu bile najvažnije - luksuz i bezbednost.

"Tražio je da u kuće bude ugrađen samo najbolji i najluksuzniji materijal, da pločice budu najskuplje, da sve bude najbolje na svetu - kreveti, ormani, prozori... Tražio je i da zidovi ograde budu izuzetno visoki kako bi sprečio eventualni napad 'zoljom' sa nekom objekta ili uzvišenja van imanja", zaključio je Bojan.

(Mondo/Informer)