Igor Lakatoš iz čačanskog sela Mrčajevci, sam odgaja svoje četvoro dece, kćerku od 7 godina i tri sina od 11, 12 i 13 godina. Supruga ga je pre nekog vremena napustila i sa sobom odvela njihovo peto dete koje je najmlađe. Igorovi roditelji su preminuli, otac 2010. godine, a majka 2011. godine.

Porodica Lakatoš živi u nedovršenoj kući koju je Igor u takvom stanju nasledio od njegovih pokojnih roditelja i koju pomalo uređuje iz pomoć humanih ljudi i humanitarnih organizacija. Centar za socijalni rad u Čačku prati porodicu Lakatoš i pruža im pomoć u skladu sa zakonom.

Kako je porodica Lakatoš trenutno u nezavidnoj situaciji potrebno joj osnovnih životnih namirnica, hrane, sredstva za osnovnu higijenu, drva za ogrev i još mnogo toga. Igorova deca kažu da im je želja da imaju svoju sobu, da uče, da imaju svoje kupatilo gde će se okupati, jer se navodno sada kupaju u koritu.

RINA.RS Porodica Lakatoš Mrčajevci

Oni koji žele da pomognu novčano moći će direktno uplatiti sredstva na tekući račun Igora Lakatoša 200-0000124204186-63 Banka Poštanska štedionica.

Udruženje Čačana u Beogradu pokrenuli su akciju da pomognu svojim sugrađanima porodici Lakatoš, mogu nam se javiti porukom na Fejsbuk nalogu "Udruženje Čačana u Beogradu".

(MONDO/Rina)