Paradajz,a od skoro i "pašteta turisti" predmet su brojnih rasprava pred svaku letnju sezonu. Dok jedni misle da na more ne treba ići bez punog novčanika, drugi se ne ustručavaju da krenu na more i sa sobom ponesu brojne namirinice. Ako je verovati, statistici, Danci se uopšte ne uzbuđuju po ovom pitanju i verovatno bi se čudili kada bi videli srpsku polemiku.

Naime, kako je jedna Beograđanka podelila svoje utiske na društvenim mrežama, nakon nekoliko nedelja provedenih tamo, Danci kad krenu na put obavezno imaju već spremljen ranac u kojem je uvek spakovana jedno staro ćebe, plastične čaše, viljuške, kašike i noževi.

"Ono što samo dodaju jeste hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće, voće, štiklirano! Voda i obavezno sok na razblaživanje za decu, štiklirano! Pivo, štiklirano! Sendviči, štiklirano! I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire na travi ćebe, izvade sve što su spremili da jedu i da jednostavno uživaju, neopterećeni ko šta radi i kako se ko zabavlja. Oni su jednostavno posvećeni samo sebi i veoma je važno da to vreme posvete porodici, deci, supružnicima... Da se kupaju, igraju zajedno, pričaju i smeju se... Nisu opterećeni restoranima, skupim obrocima, koktelima... Bitno im je da uživaju. Volim da se našalim da su veći paradajz turisti od Srba, a opet najsrećniji su narod", zaključila je ona.

(MONDO/Kurir)