Na društvenoj mreži Tviter je, nakon vesti da je mladić koji dostavlja hranu izgubio posao zbog SMS poruke, osvanulo pregršt komentara i objava, gde se mnogi ne slažu sa odlukom da je trebalo da dobije otkaz. Jedna objava je posebno izazvala pažnju. Devojka koja se na Tviteru zove "davidimstatuima", je napisala:

"Znači momak vrši dostavui vidi devojku koja mu se dopadne, umesto upadanja u DM, ima broj. Pod uslovom da je fin i kulturan, načini prvi korak, 21. vek. i dobije otkaz jer, nije vlasnik kafića koji je došao do broja, već dostavljač. Ajd ne folirajte se."

Devojka je branila postupak dostavljača, tvrdeći da je to bio sasvim lep način za udvaranje, i da je bolje da je to uradio, nego devojci pisao na društvenim mrežama, ako mu se već dopala. "Drama oko broja telefona je izgovor od 2 dinara u doba kada sve gde klikneš ima neki tvoj podatak, a ti na telefonu barem tri opcije da blokiraš neželjene kontakte.
Odrastite i ne peglajte svoje nepopularne vrednosne sisteme klinačkim izgovorima", dodala je devojka.

Naglasila je takođe da devojka kojoj je pisao, nije morala da ga prijavljuje, već da je mogla da blokira kontakt. Povela se polemika i u komentarima ispod objave, gde su mišlljenja bila podeljenja šta je trebalo devojka da uradi. Neki su tvrdili da je dostavljač zloupotrebio podatke koje je imao i da je devojka postupila kako je trebalo, dok su neki bili na strani dostavljača i smatrali da nije trebalo da bude otpušten sa posla.

"Bio je tu, mogao je na licu mesta da pita da li može da dobije broj, zloupotreba podataka nikako nije opcija", "Ništa joj uradio nije. Ali doslovno", "Ona je mogla da blokira ili napiše da nije zainteresovana, nije morala da ga prijavljuje...", "Meni ne bi na pamet palo da ga prijavim već bih ga odmah nazvala i rekla kako stoje stvari, da bude jasno. I to bi mu bila dovoljna lekcija", bili su neki od komentara.

Anketa

Da li je u redu što je dostavljač poslao SMS mušteriji?

 (MONDO)