Putnici zlatiborske Gold gondole imaće priliku da u četvrtak, 5. januara, po prvi put probaju najnoviju uslugu – branč u vazduhu koji će se posluživati od 11 do 13 časova. Reč je o, kako se navodi, tradicionalnom zlatiborskom obroku u kome se nalaze suvomesnati proizvodi, domaća pita, domaći sokovi, rakija, voda, kafa i kolač.

Kako se vrši rezervacija?

Rezervacije za branč u vazduhu se mogu izvršiti onlajn ili na prodajnom mestu Gold gondole. Obrok se služi u posebno obeleženim kabinama u terminima od 11 do 13 časova, na svakih 15 minuta.

Kako se navodi u saopštenju, branč je namenjen za grupe od najmanje 2 osobe do maksimalno 6 osoba po kabini. Jedan branč plato se sastoji od kombinacije tradicionalnih zlatiborskih zalogaja – domaće pršute, slanine, kajmaka, sira, domaće pite pripremljene tog dana na tradicionalni način. Od napitaka tu je domaći sok, rakija, voda, kafa, kao i ukusni domaći kolači.

Šta je u ponudi i koliko košta?

U ponudi su tri paketa branč obroka: Branč za dva platoa sa zlatiborskim zalogajima i pola kilograma pite, kao i kolač i osveženje (sok, rakija, flašica vode, kafa) za sve putnike u kabini + poklon iznenađenja. Cena ovog paketa je 12.500 dinara. Branč za tri platoa sa zlatiborskim zalogajima i cela pita, kao i kolač i osveženje (sok, rakija, flašica vode, kafa) za sve putnike u kabini + poklon iznenađenja. Cena ovog paketa je 18.000 dinara. Branč četiri platoa sa zlatiborskim zalogajima i cela pita, kao i kolač i osveženje (sok, rakija, flašica vode, kafa) za sve putnike u kabini + poklon iznenađenja. Cena ovog paketa je 22.000 dinara.

Uslovi rezervacije i korisne informacije

Rezervaciju branča u vazduhu moguće je izvršiti najkasnije do 15 časova prethodnog dana; potrebno je popuniti formular sa osnovnim ličnim podacima i vremenom služenja branča u vazduhu; odabrano vreme branča može se naknadno menjati telefonskim putem; rezervacija je potvrđena nakon uplaćenog iznosa na prodajnom mestu Gold gondole ili uz priloženu potvrdu o izvršenoj uplati (uplatnicom /e-bankingom) tekućeg dana, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, dolazak na početnu stanicu mora biti bar 10 minuta pre rezervisanog termina, gde će putnici sačekati svoju posebno označenu kabinu. Potrebno je da se po dolasku putnici jave na prodajnom mestu, gde će svi zainteresovani biti upućeni na dalje korake. Po ulasku u kabinu, putnici dobijaju aperitiv naznačen u prijavi dok se kompletan obrok poslužuje na međustanici.

Branč u vazduhu vožnja traje sat vremena i izlazak je na istoj stanici gde i ulazak. Ukoliko putnici na branču odluče da izađu na vrhu Tornik, obezbeđen je povratak zasebnom kabinom bez čekanja, ne istom kojom su došli. U povratku, na međustanici putnici dobijaju čaj/kafu i kolač.

(MONDO/Bizlife)