• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MALO SVEŽIJE UZ POJAVU KIŠE - PONEGDE I SUSNEŽICA! VEROVALI ILI NE: Uskoro stiže lepše vreme, evo i kada

Autor Sara Gajić

Naoblačenje sa kišom obeležiće početak ovog vikenda.

 Vremenska prognoza 14 januar 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U subotu prolazno naoblačenje sa kišom se premešta od severa ka jugu Srbije. Na planinama iznad 800 mnv će padati sneg, a u nižim predelima zapadne i južne Srbije je moguća susnežica, navode meteorolozi u svojim prognozama. Na severu Vojvodine se razvedrava tokom prepodneva, a popodne u većem delu severne Srbije dolazi do razvedravanja. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 4°C, a maksimalna od 3°C u Užicu gde je moguća susnežica do 9°C na severu Vojvodine. Uveče suvo.

Malo svežije u odnosu na petak uz prolaznu kišu u prvom delu dana u Beogradu, a kasnije popodne i uveče suvo. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 7°C. Uveče suvo.  Naoblačenje sa kišom se očekuje u Nišu, vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, a maksimalna oko 6°C. Uveče kiša prestaje.

Prolazno naoblačenje sa kišom i susnežicom, a na planinama iznad 800 mnv sa snegom. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 3°C do 6°C. Na Zlatiboru i Tari hladnije
sa snegom i najviše oko 0°C na 1000 mnv.

Prolazno naoblačenje sa kišom ujutru i prepodne, oblaci odlaze ka jugu i na severu Vojvodine se razvedrava u toku prepodneva, a od sredine dana i u ostalim predelima Vojvodine. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 3°C, a maksimalna od 6°C u Vršcu do 9°C na severu Vojvodine. Uveče suvo. Slične vremenke prilike se očekuju u Novom Sadu i Subotici.

Vreme narednih dana

U nedelju suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. Ujutru će biti više oblaka na jugu i istoku Srbije, a krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, u košavskom području umeren, a u južnom Banatu popodne pojačan. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 8°C u do 12°C. Uveče suvo. 

Od ponedeljka do petka vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i povremena naoblačenja sa prolaznom kišom. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image