Ambasada Srbije u Maroku pohvalila se na Tviteru da je ambasador Ivan Bauer plivao za časni krst na Bogojavljenje, ali je ovaj tvit uz prateće fotografije ubrzo izbrisan. Povod su, najverovatnije, reakcije tviteraša koji su konstatovali da je ambasador plivao - u bazenu i bez konkurencije.

U objavi i na zvaničnom nalogu ambasade, ali i njegovom privatnom profilu, pomenuta je temperatura vode, mada se brojke ne poklapaju, budući da je u jednoj navedeno 16 stepeni Celzijusa, a u drugoj 15. Tvit sa naloga zvanične ambasade ubrzo je obrisan, ali ipak nije promakao korisnicima ove mreže:

"Da li se ambasador Bauer za časni krst takmičio sam sa sobom, odnosno u trci bio bez konkurencije?", "Da li je plivao u bazenu, na šta sugeriše plava boja vode na fotografijama?" - ovo su pitanja koja su postavili tviteraši, ali na ne tako fin način, kada su videli fotografije Bauera iz Rabata, prestonice Maroka.

Međutim, objavu na njegovom ličnom Fejsbuk nalogu je i dalje moguće videti, sa gotovo identičnim opisom i fotografijama.

"Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, prisustvovao je jutros, u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Rabatu, službi povodom Bogojavljenja! Nakon toga, ambasador Ivan Bauer, je simbolično plivao za krst časni! (P.S. Temperatura vode – 15°C)", piše u objavi.

Ivan Bauer imenovan je za ambasadora u Maroku u julu 2021. godine, a dolazi iz redova stranke Rasima Ljajića SDPS-a. Bauer je inače nekadašnji televizijski voditelj i bivši poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS). Vodio je popularni kviz "Muzička slagalica", a potom i kviz "Sam protiv svih". Od 2008. godine je zaposlen na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

(MONDO)