• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOPLO VREME ZA ZIMSKO GODIŠNJE DOBA! BIĆE I PADAVINA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Meteorolozi najavili neočekivanu promenu

Autor Sara Gajić

U Srbiji će minimalna temperatura da bude -2 u Požegi, a maksimalna čak 18 na teritoriji Vojvodine.

 Vremenska prognoza 19 februar 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U nedelju toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima. Popodne dolazi do naoblačenja na severu Vojvodine koje će usloviti kišu krajem dana po Vojvodini, a u noći ka ponedeljku i u centralnim predelima Srbije, navode meteorolozi u svojim prognozama. Vetar slab zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini umeren zapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C u Požegi do 7°C u Beogradu, a maksimalna od 14°C na severu Vojvodine do 18°C u Negotinu i Zaječaru. Uveče kiša po Vojvodini koja se premešta ka jugu, a u ostalim predelima suvo do ponoći. 

U nedelju toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima u Beogradu. Krajem dana naoblačenje koje će usloviti kratkotrajnu kišu u noći ka ponedeljku. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura oko 7°C, a maksimalna do 16°C. Kasnije uveče je moguća kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h oko 10°C.

Slično vreme u Nišu i Užicu, vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko 3°C, a maksimalna do 16°C.Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i relativno toplo, najviše do 9°C na 1000 mnv uz topljenje snega tokom dana. U noći ka ponedeljku zahlađenje sa malo snega u ponedeljak ujutru.

Popodne dolazi do naoblačenja na severu Vojvodine koje će usloviti kišu krajem dana po Vojvodini. Vetar slab zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine umeren zapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Uveče kiša po Vojvodini koja se premešta ka jugu. 

Toplo sa sunčanim intervalima u Novom Sadu i Subotici. Kasnije popodne naoblačenje koje će usloviti kišu kasnije uveče. Vetar slab do umeren zapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 15°C. Kasnije uveče slaba kiša.

Vreme narednih dana

U ponedeljak malo hladnije sa prolaznom kišom na jugu Srbije, a u planinama iznad 900 mnv sa snegom koji brzo prestaje. Na severu Srbije nastupa razvedravanje već u toku jutra, a sredinom dana se razvedrava i u centralnim predelima. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 9°C do 12°C. Uveče suvo. 

U utorak i sredu pretežno sunčano i znatno toplije od proseka, u toku dana oko ili malo iznad 15°C. U četvrtak na petak je moguće naoblačenje sa kišom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image