• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPKINJA RADI NA ALJASCI I UZIMA 7.000€! Svaki dan po 16 sati, bez dana odmora, a objavama ZAPALILA mreže (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Jedna od onih koja je se našla na Aljasci jeste tiktokerka Iva koja svoje iskustvo o tamošnjem radu podelila na TikToku.

 Srpkinja živi na Aljasci i zarađuje 7000 dolara Izvor: TikTok/iva_pink_/Screenshot

Preletiš pola zemaljske kugle i na kraju sveta radiš 16 sati dnevno, do iznemoglosti. Ko je za to spreman, za mesec dana može da zaradi i više od 7.000 dolara. Takav je slučaj, uglavnom, i sa svima onima koji odlaze na privremeni rad na Aljasku. Uglavnom se radi u fabrikama za obradu ribe, a ukoliko je sezona dobra može da se zaradi veliki novac.

Jedna od onih koja je se našla na Aljasci jeste tiktokerka Iva koja svoje iskustvo o tamošnjem radu podelila na TikToku. Ona radi u jednoj kompaniji koja se bavi ribom, a u videima otkriva kako izgleda jedan njen prosečan dan, kako se kreću plate, koliko je radno vreme. Ona tvrdi da je zarada jako dobra, ali da se mnogo i naporno radi. Plata se kreće od 2.000 do 7.500 dolara.

"Na početku ću reći da se zarada kreće od 2000 dolara mesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negde gde je loša sezona, pa do negde 7500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. 7500 možda zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan se radi 16 i po sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan", rekla je Iva.

Iva je objasnila da odmor uglavnom zavisi od obima posla, odnosno od toga koliko ribe ima, toliko se radi. Ako ima ribe, radite, ako nema, ne radite, imate slobodan dan, pa onda narednog dana se radi šest, osam, deset sati.

Izvor: TikTok/iva_pink_

"Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza nakon četiri sata je 15 minuta, nakon sledeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta i onda se radi do kraja smene. To je baš naporno i tako dva meseca možete da radite. To su kompanije koje rade sa lososom i to se radi u junu i julu. Ima više kompanija, neke su podeljene po smenama od 12 sati, neke 16 i po sati, a postoje i one gde nema smene, svi rade jednu smenu", objasnila je Iva.

Iva je takođe istakla da smeštaj nije baš najsjajniji, ali da hrana nije loša, te da imaju raznovrnu ishranu.

"Što se tiče smeštaja, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, dok sam recimo jedne godine bila u prikolici, poput kontejnerske prikolice. Samo je jedan metalni krevet na sprat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri meseca spakovane u koferu. Što se tiče hrane, to zavisi od kuvara, imaju dobru ponudu, ali je pitanje kakav je kuvar. Je li Filipinac ili Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvek imate supu, dve, tri vrste jela, možete birati, ima voća, slatkiša, nećete ostati gladni, ali nakon mesec dana sve se smuči", opisala je.

Zanimljivo je da i nakon napornog radnog dana ipak nađu vreme i za druženje. Iva je pokazala da u slobodno vreme gledaju tv, igraju stoni tenis i druže se.

Pogledajte

02:10
IVA
Izvor: TikTok/iva_pink_
Izvor: TikTok/iva_pink_

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pc

Šta se desi kada se povrediš na poslu? Deportuju te bez ikakve nege. Šta se desi kada oboliš? Vratiš se ovde da te mi lečimo. Gde platiš poreze i doprinose? Dobiješ sestro BRUTO platu. Napravila si, u USA krivično delo, a u Srbiji prekršaj.

Alex

Radiš 16 sati, spavaš jedno 7 sati i imaš slobodnog vremena?!?

Bakalar

Ja sam radio u fabrici bakalara kod vikinga na severu. I pazi sad ovo, morao sam da napustim naterali me. Jer kao jeo sam mnogo ribe, a istina je samo po par konzervi dnevno i to ono sto bi bilo u toku proizvodnje primera konzerva uljubljena, ili se ne zavari dobro ....itd Posao nije meni bio tezak navikao sam ja na rad, radilo se dugo pogotovu ako je imalo dosta za odraditi. Ali sve se belezi svaki sekund i placa se sve vrh.

special image