• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUNČANO I TOPLO, A ONDA JOŠ JEDAN PREOKRET! NEPREDVIDLJIVA BABA MARTA: U sredu hladnije vreme, a nažalost biće i kiše

Autor Sara Gajić

I dalje toplo u Srbiji za ovo doba godine.

 Vremenska prognoza 14 mart 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U utorak ujutru ređa pojava slabog mraza u zapadnoj i južnoj Srbiji. Tokom dana još toplije vreme nego u ponedeljak sa temperaturom znatno iznad proseka za ovo doba godine. Očekuju se duži sunčani periodi uz malo oblaka koji se premeštaju sa zapada na istok. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak u naglom opadanju i
ispod normale popodne. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C na jugu Srbije do 8°C u Beogradu, a maksimalna od 14°C u Negotinu do 22°C u Loznici. Uveče suvo.

Sunčano sa malo oblaka i još toplije u Beogradu. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura oko 8°C, a maksimalna do 20°C. Uveče suvo. Duvaće umeren istočni i južni vetar u Nišu. Pritisak ujutru oko normale, a popodne ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura oko 0°C, a maksimalna do 20°C.

Slab mraz se očekuje u užičkom regionu, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka i znatno toplije vreme nego u ponedeljak. Vetar slab južni i istočni. Pritisak ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 0°C, maksimalna od 18°C do 20°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i toplo uz dnevnu temperaturu do 14°C na 1000 mnv.

U Vojvodini još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine. Tokom dana duži sunčani periodi uz malu do umerenu oblačnost. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, maksimalna od 17°C do 20°C. Uveče naoblačenje i kiša posle ponoći na zapadu Vojvodine. 

Vreme narednih dana

U sredu zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Granica snežnih padavina se spušta popodne i uveče ispod 1000 mnv. Vetar umeren južni i jugoistočni, a na severu u skretanju na pojačan severozapadni i severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 8°C na severu Srbije do 14°C u Negotinu i svugde u padu popodne. Uveče kiša, a u noći ka četvrtku može biti susnežice i snega i u nižim predelima zapadne Srbije. 

U četvrtak hladnije sa kišom, susnežicom i snegom u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, a na severu razvedravanje. U petak ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani periodi i malo toplije. U subotu i nedelju pretežno sunčano uz znatni porast temperature koja će dostizati 20°C.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Volimsendvič

Zašto nažalost?

special image