• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVANJE NIJE DUGO TRAJALO! SLEDI PAD TEMPERATURE I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: A onda šok za početak radne nedelje

Autor Sara Gajić

Nakon toplog perioda koji je mnoge podsetio na leto, vraća nam se hladnije vreme.

 Vremenska prognoza subota 25 mart 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U subotu naoblačenje sa severozapada donosi prolaznu kišu većini krajeva uz pad dnevne temperature za 5°C do 10°C u odnosu na petak. Mogući su i kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom, navodi se u prognozi. Vetar ujutru slab promenljiv, a popodne umeren severozapadni i severni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 12°C, a maksimalna od 14°C na severozapadu do 22°C na jugu Srbije, ali i tamo u padu popodne. Uveče na severu razvedravanje, a u centralnim i južnim predelima kiša koja odlazi na jugoistok. 

Svežije uz naoblačenje sa prolaznom kišom u Beogradu. Vetar ujutru slab, a popodne umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Jutarnja temperatura 12°C, maksimalna do 16°C, a minimalna na kraju dana oko 10°C. Uveče suvo. U Nišu toplo uz naoblačenje sa kišom i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima popodne. Vetar ujutru slab, a popodne umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura oko 9°C, a maksimalna do 21°C. Uveče kiša. 

Naoblačenje sa severozapada donosi prolaznu kišu većini krajeva u okolini Užica uz pad temperature za 5°C do 10°C u odnosu na petak. Mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar popodne umeren severozapadni i severni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 7°C, a maksimalna od 16°C do 18°C. Na Zlatiboru i Tari naoblačenje i kiša sa mogućim pljuskovima. 

Naoblačenje sa severozapada donosi prolaznu kišu većini krajeva Vojvodine uz pad temperature za 7°C do 10°C u odnosu na dan ranije. Mogući su i kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni i severni. Pritisak oko normale. Jutarnja temperatura od 10°C do 12°C, a maksimalna od14°C do 16°C. Uveče razvedravanje, najpre na severu Vojvodine. Slično vreme u Novom Sadu i Subotici.

Vreme narednih dana

U nedelju duži sunčani periodi i prijatno toplo tokom dana uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar popodne. Pritisak malo ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 8°C, a maksimalna od 18°C na severu do 21°C na jugu Srbije. Uveče naoblačenje na zapadu i severu donosi kišu u noći ka ponedeljku. 

U ponedeljak naoblačenje sa kišom i jače zahlađenje uz pad temperature u toku dana u svim krajevima. Uveče i u noći ka utorku granica snežnih padavina se spušta na oko 800 mnv. U utorak u svim krajevima hladno, ali uz postepeno razvedravanje. Od srede sledi porast temperature.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image