• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPET DOSADNA KIŠA I PLJUSKOVI ŠIROM SRBIJE! UVEČE RAZVEDRAVANJE: Evo kakvo nas vreme očekuje za praznike

Autor Sara Gajić

U Srbiji oblačno sa kišom i pljuskovima.

 Vremenska prognoza petak 14 april 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U petak svežije uz naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima koje prelazi preko Srbije iz pravca jugozapada ka severoistoku. Kišna epizoda će potrajati nekoliko sati navode meteorolozi u svojim vremenskim prognozama, a nakon nje može doći do kratkotrajnog razvedravanja sa sunčanim intervalima. Popodne razvoj oblaka može usloviti lokalne pljuskove. Na severu i zapadu Srbije znatno svežije nego u četvrtak. Vetar ujutru umeren jugoistočni i južni, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 11°C u Somboru do 19°C u Pirotu. Uveče suvo u većini predela. 

U petak naoblačenje sa kišom ujutru i pre podne u Beogradu. Popodne sunčani intervali i razvoj oblaka koji može usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove. Vetar ujutru umeren jugoistočni, a popodne zapadni. Pritisak ispod normale. Maksimalna temperatura posle ponoći i rano ujutru 14°C, u toku dana 12°C, a minimalna na kraju dana. Uveče suvo.

Naoblačenje sa prolaznom kišom pre podne u Nišu, a popodne sunčani intervali i promenljiva oblačnost. Vetar ujutru umeren jugozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 10°C, maksimalna 18°C. Uveče suvo. U užičkom regionu petak svežije i oblačno sa kišom ujutru i pre podne. Popodne promenljivo oblačno uz razvoj oblaka koji može usloviti lokalne pljuskove. Vetar popodne umeren jugozapadni i zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa kišom povremeno i najviše do 9°C na 1000 mnv.

Svežije uz naoblačenje sa kišom koja dolazi iz pravca jugozapada na teritoriji Vojvodine. Kišna epizoda će potrajati nekoliko sati, a nakon nje može doći do kratkotrajnog razvedravanja sa sunčanim intervalima. Popodne razvoj oblaka može usloviti lokalne pljuskove. Vetar ujutru umeren jugoistočni i južni, a popodne umeren jugozapadni i zapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 11°C u Somboru do 16°C na jugoistoku Banata. Slično vreme i u Novom Sad i Subotici. Uveče suvo u većini krajeva.

Vreme narednih dana

U subotu promenljivo oblačno vreme sa smenom kišnih i sunčanih intervala uz moguće kratkotrajne lokalne pljuskove popodne. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 14°C na severozapadu do 20°C na jugu Srbije. Uveče je moguća kiša ponegde.

U nedelju i ponedeljak svežije i pretežno oblačno vreme sa kišom povremeno. Biće malo kratkotrajnih sunčanih intervala. U utorak i sredu promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom, ali i sunčanim intervalima.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image