• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIN USRED ITALIJE PRAVI PICU SA DODACIMA OD KOJIH ĆE VAM SE PREVRNUTI ŽELUDAC: Da li biste se usudili da probate

Autor Jana Desovski

Slađan Milenković, pica majstor poreklom iz Srbije u Trstu pravi picu sa cvrčcima.

 Srbin u Trstu pravi picu sa cvrčcima Izvor: Facebook/RTL Direkt/Screenshot

Paradajz, mocarela, cvetovi tikvica i prženi cvrčci. Takva pica se već sedam dana služi u piceriji "Mangiafuoco" u Trstu. A sve to, nakon što ovu picu koja košta 15 evra pripremi pica majstor iz Srbije, Slađan Milenković. Nije jeftina, ali nisu im jeftini ni sastojci. Cvrčke posebno dopremaju sa jedne male farme u Nemačkoj. Nisu mleveni, već na picu idu celi, piše Danas.hr.

Slađan Milenković, pica majstor poreklom iz Srbije, napravio je prvu ovakvu picu pre sedam dana. Kako je otkrio, nikada ranije nije imao prilike da vidi ništa slično. "Prvi put u mom život, ovde u Trstu. Po meni, ovo je najodličnija pica koju sam video na svetu. Nisam bio skeptičan", otrkio je Slađan novinarima hrvatske RTL televizije u okviru emisije "Direkt".

"Svidela nam se boja"

Vlasnici picerije morali su dobro da razmisle, jer cvrčke je trebalo spojiti sa sastojcima koji će odgovarati ukusu. "Toliko se pričalo o brašnu od cvrčaka, u ovom razdoblju, u poslednje vreme pa sam rekao: 'Zašto ne pokušamo da napravimo picu od cvrčaka?' Tako smo prionuli na posao i eksperimentirali s ovom picom. Pokušali smo da kombinujemo cvrčke s još jednim sastojkom, s cvetovima tikvica. Svidela nam se narandžasta boja", objasnio je Alesandro Pribaz, suvlasnik picerije.

Kako kaže, kada je ideja počela da se razvija, počeli su da traže i dobavljače cvrčaka. "Kontaktirao sam nemačku kompaniju, od koje sam naručio i stigli su. I tako smo eksperimentisali sa umakom od paradajza, mocarelom i cvetovima tikvice", dodao je, a glavni sastojak dolazi na vrh u velikim količinama.

U ukus ovog "specijaliteta" uverila se i reporterka RTL Direkta. Ona je ukus cvrčaka opisala kao ukus čipsa, odnosno, kako je rekla "čips od cvrčaka". Sa druge strane, svoj sud su dali i sami Italijani. Tokom ankete na ulicama Trsta, ispalo je da mnogi od njih nisu znali za postojanje ovakvog specijaliteta.

"Želim da pojedem picu na koju sam navikla, ali možda probam iz znatiželje", rekla je Kamilla iz Italije. Marko je ipak bio izričit - pica nije sa cvrčcima. "Ne sviđa mi se baš takva vrsta pice. Preferiram dobru picu s paradajzom, kaparima, ali ne s ovim životinjama, ne", rekao je Marko.

Ipak, da je roba našla svoju ciljnu grupu, najbolje govori samo iskustvo iz picerije, gde su priznali kako se broj porudžbina znatno povećao, zbog čega su morali da povećaju i nabavku cvrčaka iz Nemačke.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image