• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI OVDE NISU LETOVALI 10 GODINA, SAD PONOVO AKTUELNO: Nova destinacija sa dobrim cenama, pravo otkriće ovog leta

Autor Ivana Lazić

Srbi se ove godine interesuju za letovanje u Tunisu koje je bilo aktuelno pre 10 godina.

 Letovanje u Tunisu 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ove godine je nanašem tržištu ponovo aktuelan Tunis u koji se 10 godina nije letovalo i to je uslovno nova destinacija sa dobrim cenama. To znači da se za iznos od 550 do 650 evra može boraviti 10 dana u pristojnom hotelu sa avionskim prevozom. Osim Tunisa, ovog leta putovaće se na još jednu primamljivu destinaciju i to za iznose pristupačne srpskom džepu.

"Otkriće ovog leta je egzotičan provod u Dubaiju. Prvi put ove sezone turisti iz Srbije moći će da provedu svoj odmor u gradu koji je u poslednje vreme jedna od omiljenih turističkih destinacija. Poznato je da su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima temperature tokom leta jako visoke, a nije mnogo bolje ni tokom noći. Kako bi turističku sezonu produžili na celu godinu, oni su od ovog leta počeli da veštački spuštaju spoljnu temperaturu vazduha. Ispaljuju neke vodene topove, a turisti koji su se vratili sa majskog putovanja tvrde da su noću bez problema mogli da spavaju bez klima uređaja, što u ovom delu godine do sada nije bilo moguće", priča Miloš Jovović, direktor turističke agencijeTraveland.

Zbog toga je prethodnih godina malo agencija tokom letnjih meseci u ponudi imala Dubai. To se sada polako menja, a u hotelu sa pet zvezdica može se letovati za 699 evra.

"Ljudi pre biraju Dubai, jer iz Beograda imamo direktan let, što nije slučaj sa Maldivima, Sejšelima, Mauricijusom...Komfor na odmoru je za mnoge najvažniji", kaže sagovornik Kurira.

Što se tiče vremenskih prilika, u Dubaiju je najprijatnije boraviti između novembra i marta, kada se temperatura u proseku kreće oko 25 stepeni. Dovoljno je toplo za uživanje na plaži i hotelskim bazenima, a prijatno je i za šetnju i istraživanje gradskih atrakcija. Uz novine koje su uveli turistički radnici u UAE sada je to moguće i u najvrelijim mesecima od juna do septembra.

(Mondo/Kurir)

Pročitajte i ovo:

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darec

Mozda zato sto slično ili mnogo više dobiju u Turskoj ili Egiptu. Tunis je lep za videti ali more? Nula.

M

Bio u Tunisu 2019. Sam na odmoru i bilo je super samo što nisam putovao iz Srbije sa našom agencijom.

Obrad

Bili u maju u Dubaiju.Vreme idealno,klimu nismo koristili noću.Temp. mora 26 stepeni, a grad neverovatno čist,ljubaznost neverovatna i sigurnost savršena.Dubai je ,,druga planeta"i preporučujem je svima.

special image