Jedna korisnica društvene mreže potražila je pomoć jer ima problem sa podstanarom koji duže vreme ne plaća račune u Nišu. Takođe je navela da ona nema ključ od stana koji je izdala. 

"U stanu je podstanar koji ne plaća račune već duže vreme. Ja ključ od stana nemam iako sam vlasnik, nisam uzela ključ da me ne bi optuživao da sam ulazila u stan. On mene sada ignoriše i neće da se javi", napisala je korisnica u grupi "Besplatna pravna pomoć - Pravni centar Niš".

Vlasnica stana je takođe postavila pitanje da li može uz pratnju policije, upravnika zgrade i bravara da zameni bravu na stanu. "Ne treba vam policija već upravnik i još jedan svedok. Prethodno obavestite podstanara o otkazu zakupa koji je 30 dana na isteku otkaza ako se podstanar pravi blesav sa svedocima i bravarom promenite bravu. Ako podstanar nije prisutan ostavite mu pismeno obaveštenje na ulaznim vratima da ćete mu narednog dana izbaciti stvari i tužite ga za dug", navodi se u jednom od komentara.

Pojedini korisnici društvenih mreža posavetovali su gospođu da provali u stan i da izbaci stvari od stanara, s obzirom da je ona vlasnica stana. "Mi smo imali takvog stanara. Sa policijom na vrata, kad pokažete vlasnički list. Policija daje rok da se isele 15 dana od tog dana. I to je to", dodaje se u komentarima.

(MONDO/Kurir.rs)