Jelena Čeza i njen suprug Nenad Josipović, izdali su podstanarima porodičnu kuću u Zemunu, nakon smrti njenog oca 2019. godine, a tada su počeli i problemi.

"Kuća je stajala prazna punih godinu dana do 2020 i tada su prijatelji mene kontaktirali da me pitaju da li bih izdala s obzirom da su znali da kuća stoji prazna, na šta sam ja pristala", započinje razgovor Čeze.

Čeza je u avgustu 2020. godine sa novim stanarima potpisala ugovor, overila u institucijama i prijavila ih na adresu.

"Prvi problemi počinju negde mesec i po do dva nakon njihovog useljenja gde sam ja shvatila da su nestale moje lične stvari iz kuće, da su rađene prepravke bez moje saglasnosti, bez moje volje, rušeni zidovi, menjani podovi", nastavlja Čeze. I problemi su nastavili da se nizu.

Prema Jeleninim rečima, krajem 2020. godine stigla joj je opomena pred utuženje za infostan za dug od oko 12.000 dinara. Ni sa računima za struju nije bilo bolja situacija. Dok su sa računi nagomilavali, tolerancije je bilo sve manje.

"Dajemo im otkaz, prilepljujemo za ulazna vrata od stana, za šta imamo sve žive dokaze, bili su i svedoci tu, i slanjem sms i viber porukem dotičnom, na telefon, na šta on uredno odgovara, ja Marko Spasojević odbijam da se iselim bez sudskog naloga", kaže ona.

NE PLAĆA NIŠTA GODINU DANA, ALI SE IZ KUĆE NE ISELJAVA! Stanodavci očajni: Ako gledaš OVO, povući ću tužbe, samo se ISELI Kurir TV

Iako je stanar trebao da se iseli 19.2.2022. godine, on još sa porodicom živi u Jeleninoj kući. U međuvremenu otišli su i pred sud, ali i pred sudom njih spor nije rešen do dan danas.

"U martu mesecu tačnije ja mislim prvog marta se podnosi tužba za useljenje i krećemo u parnični postupak. Od početka parnice je bilo potrebno da prođe godinu dana zato što gospodin nije primao tužbu, znači mora prvo da primi tužbu, da odgovori, on to iz ovih ili onih njemu poznatih razloga nije javio. Kada smo došli na ročište ispostavilo se da fali dokumentacija zbog čega sudija odlaže suđenje za sledeći put", rekla je.

I tako od ročišta do ročišta, a Jeleni i njenom suprugu se računi samo nagomilavaju.

Stanar u Slavonskoj 32 je toliko bahat, da prema rečima njegovih stanodavaca svakog leta puni bazen o njihovom trošku, i to nije kraj.

"Za infostan duguje oko 130-140 hiljada, za kirije oko 5,500 hiljada evra", ispričali su.

Jelena i Nenad nekoliko puta pokušali su da reše ovaj spor mirnim putem, ali bez uspeha:

"Ako gledaš, pristajemo da povučemo sve tužbe koje se vode protiv tebe, znači neću te tužiti, niti za kirije niti za bilo šta slično samo se iseli", poručuje Jelenin muž.

Sledeće sudsko ročište zakazano je mesec jun, kada se Jelena i nada da će cela priča dobiti epilog, ako stanar u međuvremenu ne prihvati ruku pomirenja koja mu je ponuđena.

(Mondo/Kurir)