Mnoge zanima kada to počinje sezona kupanja na gradskim bazenima, kao i da li će kartice za ulazak na kupališta moći da se uzmu i kada počne sezona. Sezona za bazene u Srbiji trebalo je da počne 15. juna i da traje do 15. septembra, ali s obzirom na loše vremenske uslove sezona se pomera za 19.06.2023 na većini bazena u Beogradu.

Sportski centar "Olimp", 25. maj, Sportski centar Novi Beograd (11. april) i drugi bazeni su odložili svoju kupališni sezonu i objavili to na svojim sajtovima. Dodali su da će bazeni raditi svakodnevno od 7.00 do 19.00 časova, kada vremenski uslovi to dozvole. Ove nedelje će biti i do 35 stepeni prema najavama RHMZ-a, pa se očekuje da će Beograđani moći da se osveže na bazenima.

Takođe kartice mogu da se uzmu i kada počne sezona i trenutno nije vremenski ograničeno do kada možete da ih nabavite. Kartice za bazene se preuzimaju u opštinama na posebnim šalterima grada Beograda i mogu da ih, uz lična dokumenta, dobiju samo oni koji imaju prebivalište u Beogradu. Podsetimo, ove godine građani Beograda neće morati da se brinu o tome koliko koštaju karte za ulazak na bazen, jer je za baš sve ulazak na bazen besplatan.

(MONDO)