• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE ISPLATA 12.000 DINARA! Država pomaže građanima, 1 član domaćinstva ima pravo na pomoć, pogledajte konačan spisak

Autor Aleksandar Blagić

Država i lokalne samouprave sve češće subvencionišu nabavku bicikala, a objavljen je konačan spisak dobitnika državne pomoći za kupovinu bicikla. Samo jedan član domaćinstva ima pravo na pomoć.

 Biciklon kroz Beograd Izvor: Youtube/Radio SLobodna Evropa/Printscreen

Bicikli su sve popularniji vid prevoza, ali i rekreacije, kako širom sveta tako i u Srbiji. Stoga je za ovo prevozno sredstvo, koje ujedno važi i za najekonomičnije, i čije redovno korišćenje pozitivno utiče na zdravlje čoveka, sve češća podrška države ili lokalnih samouprava u vidu subvencija za njihovu nabavku.

U petak 16. juna, počela je prijava za subvencionisanje građana za nabavku bicikala na teritoriji grada Novog Sada. Inače, to je četvrti krug subvencija za kupovinu ovih dvotočkaša. Prijava je završena 20. juna u 18 časova, a na linku možete proveriti da li ste izvučeni ukoliko ste se prijavili sa prethodno ispunjenim uslovima.

Kako je objavljeno na sajtu "Biciklom za čistiji grad", građani će imati priliku da dobiju po 12.000 dinara. Svaka fizička lica sa prebivalištem na teritoriji grada Novog Sada imaju pravo učešća. Napominje se da jedan član domaćinstva može da dobije subvenciju.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Novog Sada, a ona iznose 20.000.000,00 dinara, od kojih 17.600.000,00 dinara je namenjeno za podršku nabavke bicikala, dok je 2.400.000,00 namenjeno za troškove realizacije ove programske aktivnosti. To znači da će 1.467 građanina i građanki imati priliku da dobiju 12.000,00 dinara kao podsticaj za nabavku bicikala”, objavljeno je na sajtu Biciklom za čistiji grad.

Svi koji su ostvarili pravo na subvenciju svoju prijavu su poslali u prva četiri minuta konkursa, odnosno između 10 i 10.04 časova. Mnogi koji su prijavu poslali u isto vreme ostali su ispod liste usled ogromnog interesovanja za subvencije i u ovom konkursnom periodu. Oni čija su imena na konačnoj rang listi “iznad crte” sada imaju 15 dana da kupe novi bicikl, te da fiskalni, gotovinski račun i garanciju donesu na uvid u Hajduk Veljkovu 11, u kancelarije Unije studenata Univerziteta u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:32
VELIKI BROJ STRADALIH BICIKLISTA I MOTOCIKLISTA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sad ce jos malo

Subvencija za gradove. Sad cu i ja da dodjem u grad da se prijavim da mi drzava da stan socijalnu pomoc i sve sto sledi a imovinu na selu cu poklioniti jer ja cu jos mali biti gradjanin sa bajsom i osmehom na licu.

special image