Bicikli su sve popularniji vid prevoza, ali i rekreacije, kako širom sveta tako i u Srbiji. Stoga je za ovo prevozno sredstvo, koje ujedno važi i za najekonomičnije, i čije redovno korišćenje pozitivno utiče na zdravlje čoveka, sve češća podrška države ili lokalnih samouprava u vidu subvencija za njihovu nabavku.

U petak 16. juna, počela je prijava za subvencionisanje građana za nabavku bicikala na teritoriji grada Novog Sada. Inače, to je četvrti krug subvencija za kupovinu ovih dvotočkaša. Prijava je završena 20. juna u 18 časova, a na linku možete proveriti da li ste izvučeni ukoliko ste se prijavili sa prethodno ispunjenim uslovima.

Kako je objavljeno na sajtu "Biciklom za čistiji grad", građani će imati priliku da dobiju po 12.000 dinara. Svaka fizička lica sa prebivalištem na teritoriji grada Novog Sada imaju pravo učešća. Napominje se da jedan član domaćinstva može da dobije subvenciju.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Novog Sada, a ona iznose 20.000.000,00 dinara, od kojih 17.600.000,00 dinara je namenjeno za podršku nabavke bicikala, dok je 2.400.000,00 namenjeno za troškove realizacije ove programske aktivnosti. To znači da će 1.467 građanina i građanki imati priliku da dobiju 12.000,00 dinara kao podsticaj za nabavku bicikala”, objavljeno je na sajtu Biciklom za čistiji grad.

Svi koji su ostvarili pravo na subvenciju svoju prijavu su poslali u prva četiri minuta konkursa, odnosno između 10 i 10.04 časova. Mnogi koji su prijavu poslali u isto vreme ostali su ispod liste usled ogromnog interesovanja za subvencije i u ovom konkursnom periodu. Oni čija su imena na konačnoj rang listi “iznad crte” sada imaju 15 dana da kupe novi bicikl, te da fiskalni, gotovinski račun i garanciju donesu na uvid u Hajduk Veljkovu 11, u kancelarije Unije studenata Univerziteta u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

VELIKI BROJ STRADALIH BICIKLISTA I MOTOCIKLISTA Kurir televizija

(MONDO)