• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MALDIVI EVROPE", TURISTI HRLE NA OVU DESTINACIJU BLIZU SRBIJE: Smeštaj 23 evra, penthaus 60! Luksuz za male pare

Autor Ivana Lazić

Albanija je sve popularnija turistička destinacija sa kristalno plavim morem i belim peskom.

 Šta posetiti u Albaniji 2023 Izvor: YouTube/Screenshot

U Albaniju turisti pre svega dolaze zbog poprilično niskih cena, a ova destinacija svake godine beleži sve veći broj turista. Rečenica ''Razvijen kao albanski turizam'', zasigurno se više ne može koristiti, ni u kojem kontekstu. Drač, Ksamil, Saranda... samo su neka od mjesta koja su i ovoga leta okupirali brojni turisti iz svih zemalja Evrope. Albaniju danas vide, kako kažu, kao ''Maldive Evrope'', koja nudi sve, ali baš sve, po niskim cenama.

Recimo, smeštaj u Draču u hotelu s četiri zvezdice, koji ima svoju privatnu plažu, za dve osobe košta 95 evra dnevno, i to s doručkom. U albanskim letovalištima može se proći i znatno jeftinije, ako se rezerviše smeštaj u apartmanima. 

Smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice u Draču, koji se nalazi uz samu plažu, odnosno koji poseduje privatnu plažu, platićete 95 evra za noć sa doručkom, za dve osobe. U toj ceni na plaži dobićete suncobran i dve ležaljke, torbu za plažu, kao i parking u zatvorenoj garaži hotela. Plaža hotela ima i deo namenjen za decu (tobogane, ljulje...), kao i spasioce koji budno prate situaciju na plaži. Restorani jeftiniji nego u Hercegovini. Cene hrane takođe su niske, ispod svih očekivanja!

Na Airbnb-u u ponudi su sobe u Draču uz pristup zajedničkim prostorijama. Smeštaj je od plaže udaljen svega 3 minuta. U oglasu se navodi kako vila gostima pruža miran boravak te da se u blizini nalaze brojni barovi, restorani i trgovine. Prema objavljenim slikama, soba ima jedan bračni i jedan običan krevet, kupatilo i terasu. Noćenje u špicu sezone košta 23 evra.

U Draču se iznajmljuje apartman koji ima kuhinju, dnevni boravak, kupatilo, spavaću sobu, a nalazi se 70 metara od plaže, navodi se u oglasu. Cena noćenja s popustom trenutno iznosi 39 evra.

Penthaus u Draču

Noćenje u penthausu u Draču koji se nalazi tik do mora košta 62 evra. Penthaus se sastoji od spavaće sobe sa dva kreveta, od kojih je jedan bračni, dnevni boravak sa kuhinjom i prostranom terasom. Kako se navodi u oglasu, centar grada udaljen je nekoliko minuta vožnje, a oko penthausa se nalaze brojni restorani, trgovine i plaže.

Apartman u mestu Sarande, 60 evra

Sarande je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Albaniji, a nalazi se na jugu zemlje. Apartman se može naći po ceni koja iznosi 60 evra. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa kuhinjom, kupatilom i spavaćom sobom. Plaža je udaljena dve minute vožnje automobilom ili oko 10 minuta pešice. U blizini apartmana je mini market, kao i restoran.

Apartmani tik do mora se mogu naći po ceni od 80 evra. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa kuhinjom, spavaće sobe, kupatila te terase sa koje pogled puca na more. Apartman se nalazi praktično uz plažu.

Izvor: YouTube/Screenshot

Apartman u Ksamilu, noćenje 70 evra

Ksamil je uz Sarande takođe popularna letnja turistička destinacija u Albaniji. U Ksamilu se tako iznajmljuje apartman za 70 evra koji je opremljen omanjom kuhinjom, dva kreveta od kojih je jedan bračni i kupatilom. Apartman je od plaže udaljen dvadesetak minuta.

Apartman u Ksamilu, noćenje 78 eura

U Ksamilu se može iznajmiti i apartman u kojem noćenje za dve osobe iznosi 78 eura. U oglasu se navodi kako su apartmani u potpunosti opremljeni te da su plaža i centar grada udaljeni pet do deset minuta.

Plaže u Albaniji

Plaže Kurila i Kalmi, Drač

Ove dve plaže nalaze se jedna pored druge, a u blizini priobalnog grada Drač, poznatog po velikom rimskom amfiteatru. Dok je Kurila popularnija, Kalmi je više za porodice koje vole mir.

Izvor: YouTube/Screenshot

Plaža Kopakabana, Drač

Plaža Kopakabana jedna je od popularnijih, na ovoj peščanoj plaži videćete puno porodica sa decom kako bezbrzižno uživaju u kupanju i sunčanju.

Plaža Palasa

Palasa ili Palasë je selo pored nacionalnog parka Llogara i jedna od lepih plaža s peskom i kamenjem. Mladi tu kampuju na divlje, uživaju u nekoliko kafića i noćnom klubu kao i u piceriji.

Plaža Spile

Relativno blizu Tirane i Drača nalazi se plaža Spile, duga 6 kilometara. Naravno, peščana je kao većina albanskih, a okružuju je palme, brojni barovi i restorani i borova šuma u pozadini. 

Plaža Dermi

Plaža u Dermiju je jedna od poznatijih u Albaniji, duga nekoliko kilometara duž koje se nalazi na desetine kafića i bič barova.

Plaža Jala, Dermi

Plaža Jala jedna je od najpopularnijih plaža za žurke na albanskoj obali pa ako ste takav tip, onda je ovo idealna plaža koja danju pruža ugodno kupanje, a uveče brdo zabave.

Izvor: YouTube/Screenshot

Plaža Filikuri, Himare

Plaža Filikuri okružena je visokim stenama, a nalazi se između plaža Potam i Llaman. Do ove plaže možete doći samo brodom ili plivanjem ako ste dovoljno izdržljivi. Kako na plaži nema ničeg, ponesite puno vode i hrane ako planirate tu da provedete ceo dan.

Plaža Bunec

Još južnije niz albansku obalu nalazi se lepa plaža s kristalno plavim morem i belim peskom, mirna i ugodna.

Sarande

Najpopularnija plažna destinacija u Albaniji je definitivno Sarande, njihov biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini. Smestila se između Jonskog mora i brežuljaka na kojim rastu masline, a ima neke od najlepših plaža.

Plaža Ksamil

Ksamil je malo mesto sa bezbroj plaža i uvala. Koju god da izaberete, nećete pogrešiti. Beli pesak i čisto, toplo more dovoljni su za uživanje. Nema buke, galame, glasne muzike, skutera i maltretiranja. Ljudi koje ćete videti na plaži dolaze sa svih strana sveta. Ima dosta Italijana, Norvežana, Šveđana, Bugara, Amerikanaca, a najviše Poljaka.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr. G

Nije baš ni jeftino. U Tunisu je 3 nedelje all inklusive za 2 osobe 1500 evra. Ponesem novac za cigarete i za neki izlet.

Serbia forever

Zašto su Srbi protiv odlaska u Albaniju? Treba samo nabaviti šlem i tenk....

Mile Delija

Jel ima šarkova?

special image