Ivana S. (44) iz Srbije bila je glavni akter pokušaja prevare koja se dogodila na Malti. Zbog lažiranja otmice našla se i pred sudom, a mediji su sada objavili detalje iz procesa, prenela je Malta tudej Kako se navodi, sve je otkriveno kada je njen prijatelj u panici dotrčao u policijsku stanicu i prijavio da je oteta. On je policiji rekao mu je poslala sliku na kojoj se vidi da su joj usta zapušena, kao i da ima rane i tragove krvi po licu.

Uz fotografiju, Ivana mu je napisala da je oteta i da joj je potreban novac za otkup, pojasnio je na sudu policijski inspektor Kristijan Kauči. Čim je uplašeni muškarac sve to ispričao policiji, patrola je odmah otišla u njen stan. Policajci su ušli u stan kroz balkon, gde su zatekli ženu u krevetu kako spava, zajedno sa nećakom. Nisu primetili nikakve povrede na njenom licu.

Ona je tada je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je ukraden telefon. U tom trenutku, Ivana nije bila osumnjičena i policija joj je rekla da se javi u stanicu sledećeg jutra, što ona nije učinila. Klupko prevare na Malti je počelo da se odmotava kada je njen prijatelj, koji je sve prijavio, rekao policiji da dve nedelje ranije ženi dao 3.000 evra nakon što mu je rekla da je njena 20-godišnja nećaka kidnapovana i da otmičari traže otkup.

Međutim, policija je razgovarala sa dotičnom nećakinjom, koja im je rekla da to nije istina. Policija je nakon pribavljanja naloga uhapsila ženu i izvršila pretres njene radnje i stana u kome je boravila. Policiji je tokom saslušanja rekla da su pre dolaska policajaca u njen stan ušla dva muškarca koje ne želi da imenuje i zapretila da će je kidnapovati, pa je ona "popila tabletu da se smiri" i otišla da spava.

Žena je sada optužena za izmišljanje lažnih dokaza i korišćenje elektronske komunikacione opreme za pretnje i iznudu novca. Takođe, i pored toga što je prijatelju kojeg je pokušala da prevari rekla da joj je pasoš ukraden, on je pronađen u njenom stanu, objasnio je inspektor na suđenju. Ivana se izjasnila da nije kriva po optužbama. Iako je njen advokat zatražio da bude puštena uz kauciju, sudija je to odbio i određeno joj je zadržavanje.

BONUS VIDEO:

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI Kurir televizija

(MONDO)