Naši ljudi na ovaj problem žalili su se u Fejsbuk grupi "Grčka info" gde se povela burna polemika o tome. Objavu na ovu temu postavio je član grupe koji je napisao u postu:  

"Upozorenje i savet sa sve koji se vraćaju iz GrčkeNa ulazu u Makedoniji iz Grčke ima Shell -a pumpa... Ako sipate goriva obavezno proverite račun. Jedna crna gospodnja koja radi na pumpi je opasan prevarant.  Htela je da mi naplati 40 litara benzina a sipao sam 20 litara dizela. Sreća što sam proverio račun pre izlaska sa pumpu", piše u postu. 

Na njegovu objavu nizali su se brojni komentari Srba koji su iskusili sličnu situaciju. 

"Meni se dogodilo na "Maks"-u da radnica na kasi "ne zna" pošto je benzin, a na moje insistiranje da mi kaže odgovor je bio da ona to "ne može da vidi" na kasi?! Zato je točilac znao bez problema da mi u sekundi preračuna denare u evre i vrati kusur u valuti. "Potrošnja" je sa dotadašnjih 6.8 litara porasla na 8.2 litara u parama računato, dok se na bordu nije promenilo ništa. Od tada porez i akcize plaćam isključivo svojoj državi. Na mostu, ne na ćupriji", piše u drugom komentaru.

grcka fejsbuk.jpg
Facebook/Screenshot/Grčka info 

Jedna žena se takođe nadovezala na temu pa je sve posavetovala da otvore četvoro oči. 

"A prošle godina,na nekoj od pumpi u Makedoniji sipali gorivo, uredno platila gorivo i neke sladolede i već krenuli sa autom a čovek koji je vršio naplatu na kasi, pokucao na prozor i rekao da se vratim jer nam je naplatio pogrešan račun i da treba da nam vrati 20e. Tako da i te kako treba da se otvore oči", napisala je ona. 

Inače, trenutno je u Grčkoj počeo da se primenjuje i novi pooštreni Zakon o bezbednosti u saobraćaju, prema kojem su kazne za brojne prekršaje drakonske, a policija ima pravo i da oduzme tablice i dokumenta. To se desilo i jednoj našoj porodici, pa su iz Turističke organizacije Srbije takođe upozorili građane da paze gde se parkiraju i šta rade u saobraćaju tokom letovanja. 

BONUS VIDEO: 

Automobilom kroz park u Kuršumliji Kurir

(MONDO)