• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OŠURE TE KAKO TE PROCENE, CENE UBIJAJU" - LUDILO U GUČI! Ugostitelji DERU Beograđane, a njih ZASKAČE poreska inspekcija

Autor Uroš Matejić

Poreska inspekcija je pročešljala desetine ugostiteljskih objekata i mnoge i zakatančila jer nisu izdavali fiskalne račune.

 Cene u Guči 2023 Izvor: Rina

Već prvog dana opštenarodnog veselja u Guči, megapopularnog Sabora trubača, bilo je jasno da će posetioci debelo platiti uživanje. Ali, da će i ugostitelji izvući deblji kraj, malo se ko nadao, ponajmanje vlasnici lokala i šatradžije. Ipak, upravo to se i dogodilo, već prvog dana 62. Sabora, Poreska inspekcija je pročešljala desetine ugostiteljskih objekata i mnoge i zakatančila jer nisu izdavali fiskalne račune.

Prema pisanju Glasa zapadne Srbije, inspektori su se pojavili u cik zore i svakom ugostitelju koji nije izdavao fiskalne račune zapečatili su lokal.

"Zvuči neverovatno, ali poreska inspekcija pojavila se i pre nego što se prva šatra otvorila, odmah su nam zatvorili ugostiteljski objekat, pod izgovorom da nismo izdali fiskalni račun. Istina je sasvim drugačija, jer su poreski inspektori stigli u lokal pre nego što je on bio otvoren i spreman za rad, gde su se predstavili kao neki prolaznici i tražili od čuvara da im skuva kafu. Oni su to učinili, a ovi su nam odmah zapečatili lokal", naveo je vlasnik Mileta Jelić, poznatiji kao Mićo Mrak.

Nezvanično, pored šatre Mića Mraka, zatvoreno je još 10 ugostiteljskih objekata među kojima i najveće šatradžije, kojima je samo mesto Opština naplatila više od pola miliona. Ugostitelji su ogorčeni i zatečeni ovakvim ponašanjem poreske inspekcije i, kako kažu, ovo nije prvi put da se oni krajnje bahato ponašaju, da zaskaču ljude.

Izvor: MONDO/Stefan Stlojanović

"To piratsko uskakanje, bez ikakvog legitimisanja, predstavlja pravo nasilje nad ovim ljudima koji su među poslednjim šatradžijama u Srbiji. Mi smo svesni da država i inspekcijski organi treba da rade svoj posao, ali ne mogu da zaskaču na jedan bahat i krajnje nekorektan način i tako se odnose prema nekoliko stotina radnika kojima zatvaraju objekte i dovode ih u bezizlaznu situaciju, a vlasnike u bankrot. To je neodgovorno, bezobrazno i pokvareno, blokiraćemo ulaz u Guču", zapretili su ugostitelji. 

Inače, kako su saboraši istakli, osim visokih cena ića i pića, posebno ih je nerviralo što su im ugostitelji odokativno naplaćivali račune. "Na nekim štandovima su cene istaknute, ali na mnogima nisu, pa te ošure kako te procene", rekao je jedan Beograđanin, dok je drugi dodao da je za tri bataka, tri piva i flašu kisele platio 3.500 dinara

Sudeći po izjavama veseljaka koji su među prvima stigli u Guču, osim pečenja, prilično su skupi mlečni proizvodi. "Kilogram prasećeg pečenja je 2.500, jagnjećeg 3.000 dinara. Pljeskavice su od 300 do 600 dinara, kobaje i bataci po 500. Kugla kajmaka je 300, čaša jogurta 150 dinara, pivo 250, a litar kisele 300 dinara", naveli su saboraši.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:29
GUČA 2021: Iskusni trubači svoje talente preneli na nove generacije koje žele da nastave njihovim putem!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 70

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Taj polusvet

I sigurne glasove treba drati.

Tuba

Truba, čiji je instrument, vidim duvaju ha uglavnom pripadnici romske populacije. Meni to bljak, dange, dange udri me do zore of zore tuci, kako u tome uživaju neki ne razumem ali odvratno mi. Imamo svirale naše, harmonike pa i gusle ali trube....

Kimi

Mi smo seljacka prevarantska zemlja, koja ne zasluzuje nista.

special image