Lidl Srbija je povukao je kukuruzno brašno jer su u njemu otkriveni mikotoksini (aflatoksin). Reč je o kukuruznom brašnu proizvođača Interpak 2015 d.o.o. pod nazivom "S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g" jer su u u njemu otkriveni mikotoksini (Aflatoksin) koji u slučaju konzumiranja tokom dužeg vremenskog perioda mogu imati štetne posledice.

Kompanija navodi na svom sajtu da svi potrošači koji su kupili ovaj proizvod sa rokom upotrebe do 01.04. 2024. godine mogu da ga vrate u bilo koju prodavnicu. Povrat novca će biti izvršen i bez dostavljenog računa.

"Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod 'S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g' sa rokom upotrebe 01.04.2024. od proizvođača Interpak 2015 d.o.o., ostali rokovi upotrebe ovog proizvoda nisu ugroženi. Obaveštenje se ne odnosi na druge proizvode od proizvođača Interpak 2015 d.o.o. koji se prodaju u Lidl Srbija, kao ni na proizvode od drugih proizvođača. Kompanija Lidl Srbija se izvinjava zbog nastale neprijatnosti i zahvaljuje se na razumevanju", navodi Lidl na svom sajtu.

BONUS VIDEO:

LIDL omega OSI LIDL

(MONDO)