• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PADAVINE PRELAZE U SNEG, IDE I VELIKI PAD TEMPERATURE! Poznato kakvo vreme će biti za Božić i srpsku Novu godinu

Autor Aleksandar Blagić

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić saopštio je kakvo vreme nas očekuje za Božić.

 sneg beograd padavine Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), otkrio je kakvo vreme nas očekuje za Božić. Prema njegovoj prognozi, očekuju nas padavine za predstojeće praznike, dok se očekuje porast temperature za doček srpske Nove godine.

"Na Badnji dan (06.01.) u većem delu Srbije umereno oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito. U košavskom području će duvati umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (sa udarima preko 17 m/s), a u ostalim krajevima vetar će biti jugozapadni sa najjačim udarima u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije. Kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde, a u centralnoj i južnoj Srbiji posle podne će biti i više sunčanih intervala. Najniža temperatura od 2 do 11 °S, a najviša od 13 do 17 °S, u Negotinskoj Krajini oko 10 °S.

Na Božić (07.01.) pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom i postepeno hladnije. Vetar će tokom dana oslabiti. Najniža temperatura od 2 do 8 °S, a najviša od 8 do 13 °S. Krajem dana osetniji pad temperature i pojačanje severozapadnog vetra uz prelazak kiše u sneg, prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji, a tokom noći i u ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda.

Drugog dana Božića, u ponedeljak (08.01.) oblačno, osetno hladnije i vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom i povremeno sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača, samo se još ujutro na krajnjem jugu i istoku Srbije očekuje kiša. U zapadnoj Srbiji, Sremu, na jugu Bačke, u Banatu, Beogradu, Šumadiji, kao i u planinskim predelima prognozira se od 5 do 15 cm snežnog pokrivača, a u ostalim krajevima manje od 5 cm. Temperatura ujutro oko 0 °S, na jugu i istoku Srbije lokalno i do 5 °S, tokom dana u daljem padu, pa će posle podne i uveče u većini mesta biti između -3 i 1 °S.

U utorak (09.01.) ujutro i pre podne slab sneg. Posle podne u većini mesta prestanak padavina, a severozapadni vetar će oslabiti. Temperatura u većini mesta bez većeg kolebanja, od -4 do -1 °S, a na jugu Srbije i u Negotinskoj Krajini do +1 °S.

Od srede do kraja naredne sedmice (10 - 14.01.) hladno sa umerenim do jakim jutarnjim mrazevima (u većini mesta od -10 do -5 °S, a lokalno i niže). Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom do vikenda malo ispod 0 °S (ledeni dani), a od subote (13.01.) maksimalne temperature u manjem porastu", objasnio je Nikolić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:10
DOČEK U LETNJOJ VARIJANTI, A ONDA OD BOŽIĆA SUMANUTI PREOKRET VREMENA! Meteorolog za Kurir TV izneo detaljnu vremensku prognozu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

#

Ooo Bože... Najavljuju ovo zahlađenje kao neku kataklizmu... Kao da u Srbiji nikad pre nije bilo hladno i padao sneg.

special image