• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SOVILJA ZA FEBRUAR: Biće toplo, a onda OBRT - zna se tačan datum promene vremena

Autor Jana Desovski

Vremenska prognoza za februar 2024.

 sneg beograd padavine Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji će prva polovina februara biti topla dok će od sredine meseca biti hladnije sa padavinama kada možemo očekivati i sneg u nižim predelima, kaže za Kurir meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Slobodan Sovilj. "Od danas će jutarnji mrazevi oslabiti i možemo da očekujemo postepeni porast dnevnih temperatura. Do kraja januara temperature će biti od šest do 13 stepeni Celzijusovih. Početak februara biće topliji za stepen dva, ali uprkos porastu temperatura i dalje možemo da očekujemo prolazna naoblačenja sa padavinama koja će biti praćena severozapadnim vetrom i smenjivaće se sa sunčanim periodima", navodi Sovilj i dodaje:

"Prvo takvo naoblačenje nas očekuje nas u noći između srede i četvrtka, a drugo između petka i subote. Naoblačenja će biti praćena slabom kišom dok će malo hladnije biti na istoku i jugoistoku, dok će susnežice i kratkotrajnog snega biti u planinskim predelima. Prema njegovim rečima na viokim planinama poput Kopaonika do kraja januara će tempretaure biti ispod nule uz kratkotrajne padavine u vidu snega.

"Visina snega na planinama je od 25 do 30 centimetara, on se neće topiti uprkos porastu temperatura u nižim predelima. Prema sadašnjim prognozama sam početak februara biće topliji od proseka sa odstupanjima u temperaturama od tri do šest stepeni. Generalno druga polovina meseca, dakle od 15. do 29. februara biće hladnija sa čestim padavinama i tada možemo očekivati povremenu pojavu snega i u nižim predelima", kaže Sovilj. Meteorolog navodi i da će temperature biti srednje februarske sa maksimalnim temperaturama od sedam do deset stepeni srednje dnevne od dva do pet stepeni.

"Te temperature su za jedan stepen iznad tridesetogodišnjeg klimatološkog proseka. Prognozira se količina padavina iznad višegodišnjeg i opseg količine padavina biče od 40 do 80 mm na mesečnom nivou.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:34
PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image