Na društvenim mrežama korisnici upozoravaju na novu prevaru. Naime, pojedinim korisnicima stigao je SMS da su inicirali transakciju karticom, a zapravo nisu.

"Upravo mi je stigla poruka da sam inicirala transakciju koju nisam pokrenula. Istražila sam o čemu je reč i vidim da je u pitanju onlajn klađenje. Zvala sam banku i rekli su mi da nije prvi slučaj. Preporuka je da se kartica blokira, jer je negde zapamćena i može ponovo biti zloupotrebljena“, navodi se u jednom upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice Serbialive Beograd.

Potom se javila devojka kojoj je stigla ista poruka, ali su njoj prevaranti skinuli čak 53.000 dinara sa kartice. Navodno je reč o jednoj kladionici.

"Juče u pet ujutru mi je skinuto sa računa u vidu osam transakcija 53.000 dinara od strane jedne firme koja je zapravo kladionica. Pre svega ja u toj kladionici nemam nalog, niti sam u pet ujutru uplaćivala novac na bilo čiji nalog. Pored toga banka nije izvršila autorizaciju za ista plaćanja. Neko je bez ikakvog problema svukao novac sa računa“, požalila se još jedna korisnica.

Ona je navela da je policiji podnela krivičnu prijavu.

Potom se javio još jedan prevareni građanin kome je skinuto 2.800 dinara sa računa.

"Karticu smo blokirali odmah“, naveo je on.

Bonus video:

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU! kurir televizija

(Kurir, Mondo, I.L.)