Ana i Aleksandar preselili su se iz centra Novog Sada na selo, a sada svakodnevno putuju na posao i jedva čekaju da se sklone sa užurbanog gradskog asfalta. Kako kažu život u gradu i na selu ne može da se poredi, a Ana ipak priznaje da joj nedostaje jedna stvar iz gradske vreve.

Kako je pojasnila Novosađanka, pre nekoliko godina preselili su se u Rakovac, 10 kilometara udaljen od glavnog grada Vojvodine. Iako ne deluje previše daleko, Rakovac se nalazi sa druge strane Dunava iza Ledinaca. Ani i Aleksandru ne nedostaje gradska gužva, ali su ipak primorani da svaki dan idu u grad - i to na posao.

Čini se da je ovaj par odlučio da prkosi svima koji se zbog posla sele u veće gradove, te su svoj mir našli u brdovitim i šumskim predelima. "Živimo na selu, a radimo u gradu i svaki dan jurimo kući da stignemo što pre. Sići sa vrelog betona je prava milina. Proleće i leto su prava fantazija na selu, a zima nije loša - izgubimo se u snegu. Imamo redovne fizičke aktivnosti, te nam teretana nije ni potrebna. Zimi cepamo drva, na jesen čistimo lišće i spremamo zimnicu, leti beremo voće, a na proleće sadimo povrće. Nema vremena za ležanje, rad, rad i samo rad!", poručuje Novosađanka.

Kako objašnjava Ana, gradska gužva ih je izmorila, te su se na selo preselili zbog predivne prirode, mira, uzgajanja voća i povrća, ali i domaćih životinja. "Imamo sve u svom dvorištu. Čak imamo i kokoške, svoja jaja i meso. Ja se bavim uzgajanjem cveća i to prodajem. Svakako nam više novca ostane sada, nego kada smo živeli u centru", pojašnjava Ana.

Najveća prednost, prema njenim rečima, je to što su udaljeni od gužve u saobraćaju, a opet, vide ceo grad. "Mi smo blizu pećine Beli majdan, odatle se vidi ceo Novi Sad. Kad nam nedostaje samo odemo tamo i uživamo u prizoru", poručuje Ana. Ipak, Ana priznaje da joj Novi Sad nedostaje samo iz jednog razloga. S obzirom na to da ima zdravstvene probleme, često joj je potreban doktor. Nažalost, pre dve godine, desilo se da su je iz Hitne pomoći odbili, jer je mesto gde žive zavučeno.

"Vratila bih se u grad jedino zbog lečenja. Ovde gde sam ja na bregu, Hitna ne može da se popne. Imala sam moždano krvarenje pre dve godine i niko nije izašao sa sanitetom, jednostavno su odbili da dođu, jedino je to veliki problem", zaključuje Novosađanka.

BONUS VIDEO: 

NAPUSTILA BEOGRAD SA MALIM DETETOM I OTIŠLA NA SELO: Život sa njim u gradu nije opcija, ali i ovde je teško EVO OD ČEGA ŽIVE kurir televizija

(Telegraf/MONDO/I.V.)