U Fejsbuk grupi "Novosađanke" jedna korisnica podelila je nesvakidašnju situaciju koja se dogodila ovog jutra u tom gradu. Kako je objasnila, dok je trinaestogodišnja devojčica šetala psa, žena joj je pseći izmet, koji nije pokupila, razmazala po glavi.

"Gospođi koja je upravo 13-ogodisnjem detetu razmazala psece go*vno po glavi imam da poručim da cu da je nahranim istima samo da je vidim. Mogli ste lijepo da je vratite i kažete da pokupi. Čak i da viknete na nju. A nece vas ni ta vaša kobasica od psa spasiti. E sad da li će ovo biti objavljeno ili ne, ovo je samo da 'gospođa' vidi da će da dobije užinu negđe usput", napisala je ona.

Facebook (3).jpg
Facebook/printscreen 

Ispod objave su usledili komentari korisnika koji su ostali zatečeni ovakvim postupkom gospođe, s obzirom da je u pitanju bilo dete.

  • "Ovaj slučaj je mogao drugačije da se reši. Mogla je reći detetu da pokupi, ako nije htelo onda podviknuti i naterati da pokupi. Ježim se od svih onih koji ne pokupe nered za svojim ljubimcem, ali sam se od ovog postupka sva naježila i zgrozila. Zamislite samo da je ovo vaše dete", jedan je od komentara.
  • "Ajde da vidim 'gospođu' da to uradi odraslom čoveku, nego našla da se iživljava nad detetom, baš je jaka, svaka joj čast", glasi drugi komentar.
Facebook (1).jpg
Facebook/printscreen 
Facebook (2).jpg
Facebook/printscreen 

 Ipak, bilo je i onih koji su ovakav postupka pidržali i naglasili da se verovatno radi o nekom nevaspitanom detetu.

"Ovde se samo vidi nevaspitanje deteta i umišljenost da može da se radi kako hoće...Nema razlike da li nekom ima 13 ili 50, go*no se skuplja i tačka. Zar ga majka nije trebala opominjati, moliti i skretati mu pažnju? Treba neko usput da mi vaspitava decu? Strašno...", navodi se u komentaru ispod objave.

Kazne za ostavljanje izmeta

Ostavljanje izmeta iza kućnih ljubimaca, međutim, nije samo bahato, neodgovorno i štetno, već i podleže kazni od 10.000 dinara, prema članu 36. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

"Kazna za ovaj prekršaj je 10.000 dinara i izriče se prekršajnim nalogom, ali problem nastaje jer se kazna piše samo ukoliko se počinilac prekršaja zatekne na licu mesta. Zbog toga kazne za ovu vrstu prekršaja nisu tako česte, a one koje su napisane uglavnom se odnose na opštinu Stari grad, odnosno centar grada", naveli su pre određenog vremena iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

BONUS VIDEO:

KUĆNI LJUBIMAC VAM JE BOLESTAN? EVO DA LI MOŽETE DA UZMETE BOLOVANJE! Advokatica otkrila jedini način koji zakon propisuje  Kurir televizija

(Mondo/A.V.)